• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"Diyarbakır`da son 3 yılda 4 bin çocuk uyuşturucuya bulaştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen "Uyuşturucuyla Mücadelede ve Farkındalık" konulu konferansta konuşan Av. Cevdet Nasıranlı, Diyarbakır`da son 3 yılın verilere göre, 4 binin üzerinde çocuğun uyuşturucuya bulaştığına söyleyerek, 2016 yılında ise kırsal alanda 4 milyar TL değerinde uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi.

Nasıranlı, 2012`nin uyuşturucu kullanımın dünya genelinde 243 bin kişinin kullanımından dolayı hayatını kaybettiğini, 43 milyon insanın uyuşturucu kullandığını ve Diyarbakır`da ise resmi rakamlara göre 3 yılın verilerine göre, 4 binin üzerinde çocuğun uyuşturucuya bulaştığını belirtti.

“Uyuşturucuya bulaşmanın birinci noktası arkadaş ortamıdır”

Nasıranlı, uyuşturucuya bulaşmanın birinci noktasının arkadaş ortamında kaynaklandığını belirterek şunları söyledi: "Uyuşturucuya bulaşmanın birinci noktası arkadaşım ortamıdır. İlk başta merak ile başlıyor arkadaşı ‘bir kereden bir şey olmaz kullanırsan her şeyi unutursun` ve genellikle ailesiyle sorun yaşayan gençler bu hat safhada olduğunu görüyoruz. Uyuşturucu kullanımı 9 yaşına kadar inmiş. Herkes aslında şöyle bir düşünsün 9 yaşında kardeşimiz, yeğenimiz ve evladımız vardır, onun uyuşturucu kullandığını tabir edin kafanızda düşenin ne kadar vahim olduğunu idrak edebiliriz. Dünya verilerine baktığımızda 143 bin insanın uyuşturucu kullanımdan dolayı öldüğünü daha net anlarız."

“Diyarbakır`da 2016 yılında 4 milyar TL uyuşturucu ele geçirildi”

Diyarbakır`da 2016 yıllarında 4 milyar TL değerinde uyuşturucunun ele geçirildiğine dikkat çeken Nasıranlı, “Diyarbakır'ın kırsalda 2016 yılında, İçişleri Bakanlığının verilerine göre, 4 milyar TL değerinde bir ekimden bahsediliyor. Bu işle uğraşan baronlar, örgütler bize şahıslara arkasında aslında çok ciddi güçlerinde olabileceğini bizim için veri ortaya koyuyor. 2016 verisi 4 milyar TL`dir. Bir ilin bütçesinde çok bir veriden bahsediyoruz.  Bu insanları buradan uzaklaştırmak elbette kolay değil. Çok ciddi çalışmaların olması lazım.” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele etmenin yollarında değinen Nasıranlı, "Merkezi yönetim, belediyelerin, ailelerin ve rehberlik hocaların yanında bunlarla birlikte aslında il merkezinin bütün dinamizmlerinin faaliyete geçirmesi ve en önemlisi sivil toplum örgütlerinin bu noktada elin taşın altına koyup ciddi manada çalışma yürütmesi lazımdır." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir