• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...

‘Cazibe Merkezi Programı'nın kapsamında yer alan 23 ilden biri olan ve TRC3 Bölgesinde yer alan Şırnak’tan, Dicle Kalkınma Ajansı'na 57 başvuru gerçekleşti.

Şırnak’ta  ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında başlatılan birinci başvuru çağrı dönemi sona erdi.

TRC3 Bölgesini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı'na, Mardin’den 299, Batman’dan 189, Siirt’ten 53 ve Şırnak’tan 57 olmak üzere toplam 598 adet yatırım dosyanın başvurusu gerçekleşti. 

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, birinci dönem başvuruları hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'in 299 dosya başvurusu ile ‘Cazibe Merkezi Programı'nın kapsamındaki 23 il içerisinde birinci olduğunu söyledi. 

598 dosyanın değerlendirilmek üzere Kalkınma Bankası’na gönderildiğini ifade eden Altındağ, Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi illerde yatırımcıları birebir takip ederek onları bölgeye yatırım yapmaya davet ettiklerini ifade etti. 

Altındağ, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir buluşmalarının ardından son olarak Antalya’ya geçtik. Yatırımcıları birebir takip ederek onları yatırım yapmaya davet ettik. Buluşmaların hemen ardından baktık ki bir yatırım furyası başlamış. Tabii bu da bizi sevindirdi. Sadece Mardin’de 299 dosyamız var. Bu da 20 bin 500 insanın istihdam edilmesi demektir. Normalde Urfa, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya’da çok daha talep olması gerekirken, tüm bu iller Mardin’in gerisinde kaldı. Bölgemiz, yatırımcı profilimiz çok güzel." 

“12 ülkeden yabancı yatırımcı geldi” 

12 ülkeden yabancı yatırımcının bölgeye geldiğini aktaran Altındağ, "Sadece yerel ve ulusal yatırımcılar değil, uluslararası yatırımcıların bile geldiğini söyleyebilirim. 12 ülkeden yatırımcılar geldi. Bu da rekabetin de bir habercisi. Göç ve işsizliğin kırılması açısından önemli bir hamle. Birkaç yıl sonra bölgenin rekabet edebileceği bir seviyeye geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Cazibe Merkezleri Programı’nın bölgede ve Şırnak'ta büyük bir heyecanla  karşılandığını belirten Altındağ, programın 27 Şubat'ta  başvuru süresinin tamamlandığını, Şırnak'ın Yatırım Destek Ofisi'ne 57 başvuru dosyası ilettiğini sözlerine ekledi.  (İLKHA)