• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güney Doğu Anadolu ile Ardahan, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Karaman, Gaziantep ile Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Son değerlendirmelere göre, sabah ve gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı, kuzey kesimlerde 4 ile 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Karaman, Gaziantep ile Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kar erimeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde güney ve doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölgenin batısının az bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mersin, Adana, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile Ardahan, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Ardahan, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 18°C

Ankara: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12°C

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11°C

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 11°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13°C

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir