• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
SODES 2017 yılı proje bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de Valilik Konferans Salonunda, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında ‘SODES Programı 2017 Yılı Proje Teklif Çağrısı` bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Köşşger, “SODES, 2008 yılında başlamış, 2010 yılında ilimizin de dâhil olduğu dezavantajlı illerin dezavantajlarının ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir sosyal destek projesidir. Bu kapsamda ilimiz oldukça güzel projelerle, güzel destek aldı. İlimiz, şu ana kadar SODES`ten toplamda 27 milyon TL`ye ulaşan bir destek almış bunuluyor.” dedi.

SODES`in asıl amacının, bir defa projeyi yapıp bırakmak değil, hayata geçirilen projenin sürdürülebilmesi olduğunu belirten  Vali Köşger, “Yapılan projelerle buradaki bir sıkıntının izale edilmesi ve sıkıntının ortadan kalması amaçlanıyor. Örneğin istihdamla ilgili bir proje yapılmışsa, bu iş artık ilimizin kazanç hanesine yazılabilmeli ve sürdürülebilmeli.” ifadelerini kullandı.

 “İlimizin sıkıntılarını ortadan kaldıracak güzel projeler bekliyoruz”

Vali Köşger, “Bu sene yüksek rakamlarla çağrıya çıkılıyor, en son uygulanan projenin üç katı bir maddi destek ilimize tahsis edildi. 10 milyon TL`lik bir kaynak tahsil edilmiş durumda. İnşallah bundan istihdam, kültürel, spor gibi projelerle, bulunduğunuz şehrin, ilçenin, mahallenin ihtiyacını sürekli giderecek ve sadra şifa olacak bir sorunu çözecek proje üretirsiniz ve bu proje sürdürülebilir proje olur. İlimizin dezavantajlı olduğu alanlarda, o dezavantajı ortadan kaldıracak projeler geliştirmenizi bekliyoruz. Her şeyden önce sizlerden ilimizin sıkıntılarını ortadan kaldıracak güzel projeler bekliyoruz.”

“Gelen kaynağı israf etmeyelim, yerli yerinde kullanalım”     

“Gelen kaynağı israf etmeyelim, yerli yerinde kullanalım.” Diyen Vali Köşger,  “İlimizin hakikaten kronikleşmiş sorunlarını çözmek ve bir ihtiyaca cevap verecek şekilde projeler üretmenizi bekliyoruz. Bu kaynağı yerli yerinde kullanalım, bu kamu kaynağıdır, 80 milyonun hakkı olan bir kaynaktır. Dolayısıyla israf etmeden, sürdürülebilir, ilimizdeki sorunları çözecek şekilde değerlendirmenizi bekliyoruz.” dedi.

Toplantıda katılımcılara SODES hakkında detaylı bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, “Sosyal Destek Programının (SODES) uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek, yoksulluk,  göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdam, sosyal ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen bir programdır.” diye konuştu.

SODES`in içinde Bingöl`ün de bulunduğu 34 ilde uygulandığını dile getiren İlhan, “SODES`e kamu kuruluşları, il/ilçe özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvuru yapabilecektir. SODES Programları ile istihdam, sosyal içerme, kültür sanat ve spor alanlarındaki projeler desteklenmektedir.” dedi.

Projeler için 2017 yılı SODES destek tutarının bütçe büyüklüğü alt sınırı 100 bin TL, üst sınırı ise 500 bin TL olup, projelerin süresinin, sözleşme imza tarihinden itibaren en fazla bir yıl olduğunu ifade eden İlhan, “2017 yılı toplam bütçe tutarı 2015 yılı bütçesinin 3 katı, yani 10 milyon 72 bin 44 TL  olarak belirlenmiştir. 23 Şubat ‘ta başlamış olan başvuruların, 16 Mart 2017 tarihi saat 17.00`a kadar Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezimize teslim edilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir