• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
"Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak hepimizin görevidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu İlçe Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası çerçevesinde, vatandaşların bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Konuyla ilgili bilgi veren İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Yeşilay Haftası münasebetiyle ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele` konseptiyle bağımlılık ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede toplumu harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftası`nı da vesile kılarak, halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak hepimizin görevidir”

Bağımlılıkla mücadelede İpekyolu Belediyesi olarak, üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Öztürk, “Yeşilay Haftası münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile gerçekleştireceğimiz zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vereceğiz. Gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan korumak ve tertemiz bir gençlik için çalışmak hepimizin görevidir. Etkinlik ve seminerlerimizle, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunacağız.” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında, Yeşilay Haftası boyunca Cumhuriyet Caddesinde konumlandırılacak Mobil Sağlık Aracı`nın, 3 Mart Cuma günü saat 10.30`da İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve il Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz tarafından açılışı yapılacağı belirtildi. 

Mobil Sağlık Aracı`nda doktor ve hemşirelerden oluşan uzman bir ekip, madde bağımlılığı hakkında halkı bilinçlendirerek bilgi broşürleri dağıtacak.

Öte yandan, 2 Mart Perşembe günü saat 14.30`da Bostaniçi TOKİ 2. Etap Berivan Kültür Merkezi`nde “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” ile ilgili lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme semineri verileceği belirtildi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir