• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Haber Diyarbakır: Çınar`da 150 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi
Diyarbakır- Mardin karayolunda operasyon düzenleyen güvenlik güçleri bir araçta 150 kilogram bomba ele geçirdi.

Diyarbakır Söz: Sıcaklıklar 9 Derece Birden Düşecek
Balkanlar`dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek Güney Marmara`da, hafta içinde sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Diyarın Sesi: Kazılarda 5 Kafatası Daha Bulundu
Diyarbakır`daki tarihi İçkale`de insan kemiklerinin bulunduğu bölgedeki kazılarda 5 kafatası daha bulundu. Kazılarda şu ana kadar bulunan kafatası sayısı 34`e yükseldi.

Güneydoğu Güncel: Kafatası Sayısı 34`e Yükseldi
Diyarbakır`daki tarihi İçkale`de yapılan kazılarda 5 kafatası daha bulundu. Kazılarda şu ana kadar bulunan kafatası sayısı 34`e yükseldi.

Gazete Diyarbakır: İlaç Yazmayan Doktora Bıçaklı Saldırı
Diyarbakır`da aile hekimi olarak görev yapan Hidayet Bakaç, bir akrabasının adına ilaç yazdırmak isteyen kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Hastalar ölümle burun buruna gelen doktoru saldırganın elinden güçlükle kurtardı. Doktor, olaydan yara almadan kurtuldu.

Güneydoğu Ekspres: Diyarbakır`da Çatışma
Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde bomba yüklü aracı takibe alan güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Aracı ele geçiren güvenlik güçleri, olay yerinden kaçan ve içinden 2 kişi bulunan aracı takibe aldı. Sıcak temas sağlanan örgüt üyelerinden biri yaralı yakalanırken, saklandığı köyde 4 kişiyi rehin alan kişi ise ölü ele geçirildi.

Haber Panorama: Mazlum Der`den Asker Ölümleriyle İlgili Açıklama
Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay: İnsanlar bu ülke için zorunlu bir görevi ifa ederken dahi mensup oldukları ırk ve dinleri nedeniyle ayırımcılığa uğramakta, yaşam hakları ihlal edilmek suretiyle infaz edilmektedir.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir