• DOLAR 32.683
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2443.83
  • ...
"GAÜN`de 39 soruşturma sonlandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası haklarında inceleme ve soruşturma başlatılan 39 kişinin soruşturmasının sonlandırıldığını, 4 personelin de görevine iadesinin kararlaştırıldığını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, KHK ile ihraç edilen personellerle ilgili ise yeni bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.

Olağanüstü Hal Kanun Hükmündeki Kararnamesi (667/KHK) gereği tüm devlet kurumlarında olduğu gibi GAÜN'de de inceleme çalışmaları başlatıldığını belirten Gür, bir önceki GAÜN yönetimi tarafından başlatılan bu çalışmaların, aynı titizlikle devam ettirildiğini vurguladı.

Rektör Gür, "Bu çalışmalar kapsamında kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi bazı akademik ve idari personel hakkında ihraç kararı verilmiş, bazıları açığa alınarak soruşturmaya tabi tutulmuş ve bazıları ise açığa alınmadan incelemeye alınmıştı. Devletimizin yetkili organlarının bilgilendirmeleri, belge ve bilgiler ışığında yapılan soruşturmalar ve incelemeler sonucunda üniversitemizin akademik personellerinden görevde olup soruşturma ve incelemesi halen devam eden 19 akademik personelin soruşturması kaldırılmış ve açığa alınarak soruşturması halen devam eden 2 akademik personelin ise soruşturmalarına devam edilerek göreve iadelerine karar verilmiştir." dedi.

Yine bu kapsamda üniversitenin idari personellerinden görevde olup soruşturması devam eden 16 personelin soruşturmasının kaldırıldığını ve açığa alınarak soruşturması devam eden 2 personelin de soruşturmalarının sonlandırılıp, göreve iadelerine karar verildiği bilgisini veren Gür, KHK ile ihraç edilen akademik ve idari personelle ilgili yeni bir gelişmenin yaşanmadığına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz gelişmelerin her aşamasında yapılan araştırma ve incelemelerin 'Masumiyet Karinesi'ne uygun olarak tarafsızca sonlandırılıp suçsuz olanlara haklarının iade edileceğini ve suçlu olanlara ise hukuki müeyyidelerin uygulanacağını vurguladık. Gelinen noktada ise bunun gerçekleştiği görünmektedir. Komisyonlarımız çok titiz bir çalışma yürütmekte olup, bundan sonraki incelemelerimiz de aynı titizlik ve duyarlılıkla devam edecektir." (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir