• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Necmettin Erbakan hoca vefatının 6. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Görüş Hareketi'nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ahirete hicretinin 6'ncı yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. Erbakan Haftası kapsamında en büyük organizasyon Ankara Meyra Palace Otel'de yapıldı

Ömrünü vakfettiği Milli Görüş davasının son siyasi temsilcisi Saadet Partisi Genel Başkanı'yken ahirete irtihal eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının seneyi devriyesinde hayırla anıldı. Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında en büyük organizasyon, Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından yapıldı.

“İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan” başlığıyla düzenlenen programa çok sayıda kişi katıldı.

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan'ın hayatını ve yaptığı çalışmaları anlattı.

Erbakan'ın adalete dayalı dünya düzenini ilk hedef olarak belirlediğini vurgulayan Karamollaoğlu, Batı'da yaşananları eleştirerek Batı'nın kendi menfaatleri söz konusu olduğunda belirlediği kıstasları çiğnediğini ifade etti.

Karamollaoğlu, dünyada huzurun, barışın olması için hakkın ve hukukun üstün tutulması, adaletin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Necmettin Erbakan'ın, "Öyle önemli bir yola çıkıyoruz ki bu yolda mücadele edebilmek için sağlam bir inanca sahip olmamız lazım. Karşınızda gücü gördüğünüzde diziniz titreyecekse baskıya tahammül edemeyeceksiniz, böyle bir yola teşebbüs etmeyin. Ediyorsanız sonuna kadar dayanın." sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, Erbakan'ın ahlaki ve manevi değerlerin üstün tutulmasına önem verdiğini belirtti.

Karamollaoğlu, "Hocamız bize şunu gösterdi, biz bu ülkede yaşayan her insanla çok farklı görüşlerde olsak bile bu memleketin bekası söz konusu olduğu zaman bir araya gelip kucaklaşabilmeliyiz. Bundan dolayı da 70'lerde Cumhuriyet Halk Partisiyle koalisyon ortağı olmaktan çekinmedik." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: KAMPLAŞIYORUZ, KUTUPLAŞIYORUZ

Güçlenerek kalkınmanın Erbakan'ın en önemli hedefleri arasında bulunduğuna işaret eden Karamollaoğlu, Erbakan'ın İslam birliğine de önem verdiğini aktardı. Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün biz tarihe baktığımız zaman Hocamızı yad ederek problemlerimizi nasıl çözmeliyiz? Öyle zannediyorum ki onun kendi politikalarını tatbik etmesinden, ideallerinden ders alarak aramızdaki bağları pekiştirmeye ihtiyacımız var. Yaşadığımız ülke çok ama çok karmaşık bir yapıya sahip. Bu birliktelik geçmişte hiçbir zaman zedelenmemişti. Şimdi zedelenmeye doğru gidiyor. Kamplaşıyoruz, kutuplaşıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenleri, inanmayanları, yaşamayanları adeta düşman, hasım ilan ediyoruz. Bu kamplaşma bize hayır getirmez. Yarın, Ortadoğu'da yanan ateş ki ucundan bize de sıçradı, eğer bizi de kucaklarsa birbirimizden başka dost yok."

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Erbakan'ın birlik ve beraberliği pekiştirebilmek için bir araya gelmenin elzem olduğuna inandığını aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir