• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 13 Şubat 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Eğitimden Başka Çıkış Yolu Yok
Yeni atanan 333 öğretmene hitap eden Sarı, "Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bingöl`ün eğitimden başka bir çıkış yolu yoktur" dedi.
 
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleğe yeni atanan öğretmenlere yönelik Uyum Eğitimi Programı bilgilendirme toplantısı TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda düzenlendi.
 
Bingöl Olay Gazetesi: YURTKUR`dan Senetler İçin Ek Süre
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), burs, öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhüt senetlerini teslim etme süresini 29 Şubat`a kadar uzattı.
 
YURTKUR`dan yapılan açıklamada, burs, öğrenim ve katkı kredisi değerlendirme sonuçlarının, kurumun ``www.kyk.gov.tr`` internet adresinden TC kimlik numaraları girilerek öğrenilebildiği belirtildi.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Hasta Kızakla Taşındı
Karlıova ilçesinde ambulansların yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşamadığı köyde vatandaşlar acil bir hastayı kızakla hastaneye ulaştırdı.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Kar Kalınlığı 4 Metreyi Aştı! Namazı Kar Üstünde Kıldılar
Kar esaretinin sürdüğü Bingöl`de yüksek kesimlerdeki manzaralar şaşırtacak türden. Kar kalınlığının 4 metreye ulaştığı yüksek kesimlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Kar üstünde namaz kılan çalışanlar, yemeklerini de yine kar üstünde yiyor.
 
Bingöl`de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yer yer kar kalınlığının 4 metreyi aştığı bölgelerde yol açma çalışmalarını güçlükle yürütüyor.
 
Bingöl merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve bir hafta önce ulaşıma kapanan Sancaklı köy yolunu açmaya çalışan ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
 
Kar kalınlığının fazla olması nedeniyle büyük kepçelerle köy yollarını açmaya çalışan ekipler, 1 kilo metrelik yolu yaklaşık 3 saatte güçlükle ulaşıma açabiliyor.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Altı Aylık Gelin İntihar Etti
Bingöl`ün Genç ilçesinde 6 Ay önce evlenip İstanbul`a yerleşen genç gelin, İstanbul`da ikamet ettikleri evinde tavana astığı iple yaşamına son verdi.
 
Edinilen bilgiye göre, 6 Ay önce Bingöl`ün Genç ilçesine bağlı Yağızca köyünde akrabası olan Mahmut B.(24) ile evlenen Tülay B.(18), eşinin işi dolayısıyla İstanbul Ümraniye semtine yerleşti. Eşi servis şoförlüğü yapan Tülay B, evde kimsenin olmadığı bir sırada tavana astığı iple yaşamına son verdi. Eve gelen eşi Mahmut B, eşini ipe asılı bulunca durumu polise bildirdi. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan Tülay B.`nin cenazesi savcılığın yaptığı incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Dün akşam saatlerinde ailesi tarafından alınan cenaze bugün Bingöl`ün Genç ilçesi Yağızca Köyünde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.
 
Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir