• DOLAR 35.459
  • EURO 36.523
  • ALTIN 3053.04
  • ...
"Türkiye ile Cibuti farklı alanlarda iş birliği yapabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cibuti Eğitim Bakanı Mustafa Muhammed Mahmud, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelerek, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Mahmud ve beraberindekilere okulu gezdirdi. Heyete FATİH Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ziyarette konuşan Mahmud, söz konusu projenin benzeri bir eğitim programını Cibuti'de uyguladıklarını, ülkesinde ilkokul bir ve 2'nci sınıf öğrencilerinin tablet kullandıklarını belirtti.

Mahmud, "Eğitim sisteminizdeki gelişmeler çok ilgimi çekti. Büyük bir gelişim görmeyi umut ediyordum ama düşüncelerimin çok daha ötesini gördüm. FATİH Projesi sunumunu izlerken şunu düşündüm: Gerçekten şu an gördüklerim gelecekte benim yapmak istediklerim. Çünkü biz de Cibuti eğitim sisteminde dijitali daha yeni kullanmaya başladık." dedi.

Eğitim Bilim Ağı (EBA) Projesi'nin kendilerinin de erişmek istediği bir hedef olduğuna değinen Mahmud, sözlerini şöyle tamamladı: "Buraya gelişimdeki amacım profesyonel eğitim konusunda bir iş birliği gerçekleştirmekti ama bugün gördüklerimle birlikte Türkiye ile Cibuti'nin farklı alanlarda iş birliği yapabileceğini düşündüm. Bunlar özellikle dijital teknoloji ve imam hatipler konusunda. Bizim de bu uzmanlığa ihtiyacımız var. Gerçekten EBA projesi çok ilgimi çekti. Bu projeyle bizim de erişmek istediğimiz noktayı bizlere sundunuz. Dolayısıyla yine bu iş birliği çerçevesinde uzman paylaşımlarımız olabilir. Türkiye'den Cibuti'ye uzman gönderilmeli veya tam tersi olmalı ki bu programı gerçekten benimseyebilelim."

Mahmud'u bilgilendiren Tırnakçı ise EBA kapsamında 150 bine yakın ders içeriği bulunduğunu ifade etti.

EBA'nın, öğrencilerin kişisel gelişimi ve derslerdeki başarı durumunun ölçülebildiği bir rapor mekanizması olduğunu anlatan Tırnakçı, "FATİH projesi dünyada bu sahada yapılmış en büyük yatırımdır. 432 bin 288 derslikte etkileşimli tahta dediğimiz aracı monte ettik ve çalışır vaziyette tutuyoruz. Bu tahtalara internet bağladık. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha fazla istifade etmesini sağlamak amacıyla da EBA eğitim portalını geliştirdik. Dolayısıyla öğrencilerimiz ders kitaplarının hem basılı hallerini hem de PDF formatındaki uygulamalarını sistemimizde bulabiliyor. Öğretmenler görsel uygulamalarla ders sunumlarını destekleyerek, çocukların daha iyi öğrenmesini sağlıyor. FATİH Projesi'yle ülkenin her noktasındaki öğrenci aynı imkânlara erişebilir durumda." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir