• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Bakan Soylu`dan Şahin`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da yapılacak  Anayasa değişikliği halk oylaması için 'Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Gaziantep'te valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Soylu'yu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin karşıladı. Büyükşehir Belediyesi şeref defterini imzalayan Bakan Soylu'ya Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Vali Ali Yerlikaya ve  Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'de eşlik etti.

Ziyareti ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, Gaziantep'in Türkiye'nin üreten bir kenti olduğunu söyledi.

Gaziantep'e 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması için 'Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılmak üzere geldiğini belirten Soylu,  "Bugün buraya refarandum süreci içerisinde 10 vilayetimizle güvenlik tedbirlerinin nasıl olması lazım geldiğini ve aldığımız bir takım tedbirleri, bu süreçte de nasıl hayata geçireceğimizi ortaya koyan bir değerlendirme yaptık. Birçok bölgemizde yaptık, inşallah yarın iki bölgeyle de yapıp tamamlayacağız. Ardından da yine Gaziantep'te yine sayın valimizle, Jandarma komutanımızla, il Emniyet Müdürlerimizle tüm güvenlik birimlerimizle Gaziantep'te neler yapabiliriz biz nasıl destek olabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz, onları konuşacağız." dedi.

Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan süreçlerden bir tanesinin gençlerin rol model aramaları olduğuna dikkat çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan süreçlerden bir tanesi gençlerimizin rol model aramalarıdır. Gaziantep'i kutlamak ve tebrik etmek gerekiyor. Çünkü Türkiye'de bütün bu zor dönemler içerisinde ayakta kalmış, milletine hizmet etmek için çaba sarf eden başarılı bir kadına Büyükşehir Belediye Başkanlığı unvanını verdi ve onu başarılı bir şekilde yürütüyor. İşte gençlerimizin yarından ümidimiz, olanların ortaya koyduğu ve takip ettiği rol modellere ihtiyaç vardı. Yaptığınız hizmetlerle bunu taçlandırıyorsunuz. Onun için de minnettarız, müteşekkiriz. İnşallah memleketimizin başka noktalara taşınmasını isteyenlere karşı bu pozitif mücadele biçimi ve bunun ruhu, inanıyorum ki bu kötücü duyguları perişan etmektedir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Bakan Soylu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, Türkiye'nin güvenlik meselesinin en hayati mesele olduğunu belirterek, gün içerisinde yapılan 10 ili kapsayan "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"nın bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Şahin'in Soylu'ya bakırdan yapılmış bir hediye takdim ettiği ziyaret, daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir