• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`de PKK operasyonunda 14 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği, Karlıova ve Solhan ilçelerinde PKK`ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında HDP ve DBP  üyelerinin de bulunduğu 20 kişiden 14`ünün, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını açıkladı.

Bingöl Valiliği, Karlıova ilçe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, 21 Şubat`tan itibaren Karlıova ilçesi Hasanova köyü Yukarı Çır mezrasında PKK mensubu 21 şahsa yönelik baskınlar yapıldığını bildirdi.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliği`nce yapılan açıklamada, “Bingöl il jandarma komutanlığına bağlı birlikler tarafından, BTÖ mensuplarının faaliyetlerine karşı Karlıova Cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, 21 Şubat 2017 tarihinden itibaren Bingöl ili Karlıova ilçesi Hasanova köyü Yukarı Çır mezrasında PKK/KCK terör örgütü mensubu 21 şahsa yönelik icra edilen operasyon kapsamında 2 şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı,  3 şahıs tutuklanırken, bir şahıs da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı olan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Bingöl Valiliği ayrıca il merkezi, Karlıova ve Solhan ilçelerinde PKK propagandası yapmak suçundan 13 Şubat`ta gözaltına alınan, aralarında HDP, DBP Parti Üyelerinin de olduğu toplam 20 kişiden 11 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, 13 Şubat günü gözaltına alınan, aralarında HDP, DBP üelerinin de olduğu toplam 20 kişiden, İ.Ç, S.T,  S.S, A.S, S.B, V.K.S, Ö.K, E.K, M.A.K, A.Y ve M.H isimli şahısların çıkardıkları adli makamlarca “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”  suçundan tutuklanarak, Bingöl M tipi cezaevine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Mahkemede,  Y.T, C.Y, N.A, A.K, O.K.E, İ.E ve Ş.E isimli şahısların Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, C.K ile M.Ç isimli şahıslar ise gözaltında ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.” İfadelerine yer verildi.  ( (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir