• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te 2 bin 251 küçükbaş hayvan besicilerine Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle koyun süt yemi dağıtımı desteğinde bulunuldu.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ile hayvan besicileri katıldı.

“Kırsal Kalkınma Projesi” kapsamında bu yıl 114 milyon çiftçilere destek verileceğini belirten AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, hükümetin çiftçilere yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girerek 8’inci mutfağı olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu kendiliğinden olmadı. Toprak, çiftçi, Anadolu, bu gazi şehrin kadınları, şefleri, ustaları büyük bir şekilde yaratıcılık yaptılar, biz de bunu tescilledik. Şimdi bunun da devamını getirebilmemiz için de toprağı korumamız, küçükbaş hayvanın lezzetini sofraya taşımamız ve çiftçimizi de rahatlatmamız gerekiyor. Çiftçi başını yastığa koyduğu zaman gelecek derdi hissetmeyecek, benim çocuklarım ne olacak demeyecek, nasıl okuyacak demeyecek, hasta olduğunda nereye götüreceğim demeyecek.”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise çiftçilere yönelik yaptığı projeler ve verdiği destekler hakkında bilgi verdi.

Bir çiftçinin kaval dinletisiyle renk kattığı törenin ardından, Şahin, Gül ve beraberindekiler, çiftçilere yem dağıtarak, koyun ve keçilere sembolik olarak yem dağıtımı yaptı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir