• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bitlis Deresi Sürücülerin Çilesi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Son bir haftadır aralıksız yağarak doğuda hayatı adeta felç eden kar, en çok sürekli yollarda olan sürücüleri vurdu. Van Bitlis Karayolunun 95. ve 140. kilometresinde bulunan yüksek rakımlı Kuzgunkıran ve Reşadiye mevkilerinin kıvrımlı keskin virajlı ve yokuş yollarında çıkamayarak yoldan çıkan ve trafiğin kapanmasına yol açan tırlar, kilometrelerce araç kuyruğunun oluşmasına ve trafiğin saatlerce tıkanmasına yol açıyorlar.
 
Van depremi sonrası depremzedelere konteynır taşıyan tırların yoğun olarak kullandığı Reşadiye-Van yolunun özellikle son bir haftada birçok kazaya sebep olması yolda seyreden diğer sürücüleri çileden çıkardı.
 
Özellikle otobüs şoförlerinin sert tepki gösterdikleri bu kazaların önüne geçilmesi için çağrıda bulunan Nizamettin Balcı isimli vatandaş, yetkililerin bu yollarda kalan insanların durumuna kayıtsız ve ilgisiz kalmalarını dile getirerek, "İnsaf etsinler. İstanbul`da bir köpek soğuk havada sokakta kaldı diye neredeyse bütün yetkililer seferber olmuş ona barınması için yer aramaya başlamışlardı. Biz tam 4 saattir buradayız. Ayaklarım dondu. Şu an ayaklarımı hissetmiyorum. Sabah saat 08.00`de Batman`dan yola çıktık. 4 saatlik yol gideceğiz. Saat 16.00 halen yollardayız. İnsaf edin ya. Bir köpeğe verdiğiniz değeri bu insanlara vermiyorsunuz. Bir haftadır bu yollarda biz bu rezaleti yaşıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Yolda kalanlardan Vasıf Cengi isimli vatandaş ise tırların bu yokuşlu ve keskin virajlı yolları kullanmasına tepki göstererek, "Niye bu yolda ısrar ediyorlar. Erzurum yolunu kullansalar böyle bir sıkıntı çıkmayacak, bizde bu kadar yollarda kalmayacağız. Ağır kocaman araba. Bu halleri ile bir de zincir takmıyorlar. Haliyle olan da bize oluyor. Yetkililere sesleniyoruz. Bu rezalete bir dur desinler" dedi.
 
Bitlis-Van karayolu, özellikle son kar yağışı sonrası tırların yollarda kalmasından dolayı saatlerce trafiğe kapalı kalması sonucu ulaşımda ciddi sıkıntılara yol açtığından dolayı otobüslerle seyahat eden vatandaşların da sert tepkisine yol açmıştı.
 
Emcet Yalçın, Abit Dündar - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir