• DOLAR 34.231
  • EURO 37.898
  • ALTIN 2922.497
  • ...
"Oryantalistler İslam'ı tahrif etmek için Arapçayı öğrendiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Müftülüğünün düzenlendiği "Van Okuyor Projesi" tanıtımı programında yaptığı konuşmada, oryantalistlerin İslam'ı tahrif etmeye yönelik çalışmalarına dikkat çekerek, "Oryantalizmin dini, siyasi, ticari ve sosyal konuları içeren çalışmaları olmuştur. Bunlar 1500’lü yıllarda Arap dilini öğrenmeye başlamışlar." dedi.

Van İl Müftülüğü tarafından, bir otelin konferans salonunda aylık personel toplantısı ve "Van Okuyor Projesi" tanıtım programı yoğun katılımla gerçekleşti.

İsmail Akdoğan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Arvas, "Van Okuyor" kitap okuma kampanyası hakkında bilgi verdi.

Arvas, "2017 yılı programlarımızda 'Van Okuyor' kitap okuma kampanyasını başlattık. Bu münasebetle 'Kur'an ve Kâinatın Dilinden İman Esasları' diye bir kitap seçtik. Bu kitabı Diyanet Vakfı ile Kur'an Kursu İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği olarak, arkadaşlarımıza bir kitap hediye edelim dedik." dedi.

"Oryantalizm, İslam inancıyla alakalı meseleleri hedef seçmiştir"

Oryantalizm’in İslam’ın inanç esaslarına verdiği zararları anlatan Arvas, şöyle konuştu: "Hristiyan batı dünyasının, İslam dünyasına yönelik bazı faaliyetleri vardır. Bunlar ya sömürgeleştirmek ya misyoner faaliyetleriyle onları Hristiyanlaştırmak ve ya inançlarında tereddüt ve şüpheler uyandırmaktır. Son zamanlarda İslam itikadını hedef alan fikirleri ve düşünceleri sık sık duymaya başladık. Oryantalizm, İslam inancıyla alakalı meseleleri, Müslümanların içtimai, siyasi ve ticari faaliyetlerini hedef seçmiştir. Yani dini, siyasi, ticari ve sosyal konuları içeren çalışmaları olmuştur. Bunlar, 1500’lü yıllarda Arap dilini öğrenmeye başlamışlar. Amaçları Arap dili içerisinde tahrifat yapmak. Kur’an’ın dili Arapça olduğundan dolayı oradan içeri girmeye çalışmışlar. Bu çalışma neticesinde İslam’ın inanç esaslarıyla ilgili şüphe uyandırmak, Kur’an, risalet, sünnet-i nebevi, sahabe-i kiram, tabiin-i izam ve İslam müçtehitleriyle alakalı problemleri iletmişlerdir."

İslam âlimlerinin tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve tasavvuf ilimlerinin tümünü bitirdiğini ve bunlarla ilgili hiçbir meselenin kalmadığına dikkat çeken Arvas, günümüzde de bu meseleler üzerinde tartışmanın bir anlamının olmadığını dile getirdi.

Müftü Arvas, konuşmasının devamında Peygamber Efendimize (sav) tabi olmadan kurtulmanın ve başarmanın mümkün olamayacağının altını çizdi.

Program, İl Müftülüğü tarafından ‘Kur’an ve Kâinatın Dilinden İman Esasları" adlı kitabın dağıtılmasıyla son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir