• DOLAR 34.179
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2908.291
  • ...
Şanlıurfa Valisi Suriyelileri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,  ilçelere yaptığı gezilerinin son durağı olan Ceylanpınar`da, 2012 yılında inşa edilen ve yaklaşık 22 bin Suriyelinin barındığı Tel Hammut çadır kentini ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna`yı kampa gelişinde, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Uzun'un yanı sıra Suriyeli misafirler karşıladı.

Tel Hammut çadır kentindeki merkez çadırında tesislerin durumu hakkında Kaymakam Ahmet Karatepe'den brifing alan Vali Tuna, verilen hizmetlerin yanı sıra misafirlerin sosyal hayata daha fazla katılımını sağlayacak çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Tel Hamut çadır kentinde aileleri de ziyaret eden Vali Tuna, çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti. Ziyaretleri sırasında Vali Tuna`ya, çadır kentte kalan Suriyeli bir ressam tarafından hazırlanan karakalem resim hediye edildi.

Vali Tuna, çadır kentte kadın ve gençlere yönelik kurslar veren merkezleri ziyaretinin ardından bir açıklama yaparak, “Çocuklarımız burada okuyorlar, kadınlarımız burada sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıyorlar. Burada on bir tane mahalle var. Buralarda yaşayan insanlar kendi muhtarlarını seçebiliyorlar. Devletimizin katkılarıyla güzel ve huzurlu bir ortamda insana yakışır hizmet alarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Kendileriyle de görüştüğümüzde hiçbir şikâyetlerinin olmadığını gördük.” dedi.

Çadır kentte kalan çocukların eğitimine çok önem verdiklerini sözlerine ekleyen Vali Tuna,“Bu çocukları kendi çocuklarımız gibi yetiştireceğiz. Hem Türkçe`yi iyi öğrenecekler, hem bir beceri kazanacaklar. Onlar artık bizim de çocuklarımız. Bu çocuklar hem Türkiye`ye hem Suriye`ye hem de bölgelerine ileride barış ve huzur geldiği zaman, çok önemli görevler üstlenecekler. Buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tel Hammut çadır kentindeki ziyaretinin ardından Ceylanpınar Kaymakamlığına geçen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kaymakamlık şeref defterini imzaladı. Bir süre Kaymakam Ahmet Karatepe`yle makamında görüşen Vali Tuna, ardından da Ceylanpınarlı kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıya katıldı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir