• DOLAR 34.262
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2917.765
  • ...
Bakan Yardımcısı Ersoy Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakanlık tarafından düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon ve İstişare Çalıştayına katılmak üzere Mardin'e geldi.

Ersoy, ilk olarak Mardin Valiliği`ni ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Ersoy, şeref defterini imzaladıktan sonra makam odasına geçti.

Vali Yaman ile görüşen Bakan Yardımcısı Ersoy, bölgedeki il müdürleri ve yardımcılarının katılımıyla düzenlenecek çalıştaya katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin`e geldiğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Valilikte basına kapalı yapılan görüşmenin ardından çalıştayın düzenlendiği otele geçti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon ve İstişare Çalıştayı`nın açılışında konuşan Ersoy, bin yıllık kadim medeniyetinin beşiği olan Mardin`de bulunmak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, "Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin yeniden tesisi adına verdiğimiz mücadelenin en kararlı bir şekilde devam ettirdiğimiz bir zamanda bu toplantımızı medeniyet şehrinde yapıyor olmasından memnuniyet duyduğumuz ifade etmek istiyorum. 2 milyon insana sosyal yardım yapabilen bir bakanlığız, 3 milyon Suriyeliye ve yine 300 bine yaklaşan terör mağduruna sahip çıkabilen, onlara yardım ulaştırma gayreti içinde olan bir bakanlığız. Milyarlarca lirasını, dolarını sırf Ensar ruhu ile kapımızı çalan insanların diline, rengine, dinine, kültürüne bakmaksızın kapımızı açıp ‘Buyurun bir hizmetiniz mi vardı?` diyebilmek adına 3 milyon mağdura ev sahipliğini yapan bir kültürün ve hizmetleri en iyi şekilde sunma gayreti içinde olan, bununla yükümlü olan bir bakanlığız. Ben bu toplantının başarılı geçmesini diliyor ve hepinize saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ise toplantının Mardin`de düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, çalıştayın açılış konuşmasının ardından Doğu ve Güneydoğu illerinin müdürleri ile basına kapalı istişare toplantısı yaptı. (M. Salih Keskin- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir