• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Taşeron işçiler referandum öncesi kadro verilmesini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin taşeron işçilere yönelik açıklamasından sonra umutlarını artıran işçiler, referandum öncesi kadronun verilmesini bekliyor.

Konuyla ilgili konuşan Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Bitlis Taşeron İşçi Temsilcisi Serhat Özdemir, referandum öncesi kadronun verilmesini istediklerini belirtti.

Özdemir, "Bir milyon 250 bin taşeron işçisi, aileleriyle birlikte 4 milyona sahip bu kitle, referandum öncesi verilecek kadro müjdesiyle bayram havasını yaşamak istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanının muhtarlara vermiş olduğu değeri kendilerine de vermesini gerektiğini belirten Özdemir, taleplerini dile getirmek için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile platform olarak Ankara`da görüştüklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızın muhtarlara vermiş olduğu değeri biz taşeron işçisi dernekleri ve temsilcilerine de vermesini istiyoruz. Bizleri muhatap alarak, sorunlarımızı dile getirebilme fırsatını bizlere de vermesini talep ediyoruz. Platforma olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Ankara`da görüştük. Kendisine 1 Kasım`da taşeron işçilere verilen kadro sözünün yerine getirilmesi talebinde bulunduk. Başbakan yardımcısı Canikli, bizlere 4,5 ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Fakat bizler referandumdan önce kadronun verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bitlis merkez ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin kişinin kamuda taşeron işçi olarak çalıştığını belirten Özdemir, çocuklarının geleceğinin güvencesi için hükümetten kadro istediklerini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir