• DOLAR 34.258
  • EURO 37.525
  • ALTIN 2918.73
  • ...
`Cami ve Mescitlerimiz Nüfusumuza Göre Yeterli Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, il müftülüğü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Batman`daki bütün mahallelerde vaiz ve vaizeleri olduğunu ve programlar dâhilinde hizmetleri olduğunu belirten Müftü Çağlar, "Vaiz ve vaizeler her yere ulaşamadıkları için bir iki gün önce tespit ettiğimiz 18 yerde her hafta bayan din kardeşlerimize de dini sohbetler yapmak üzere Kur`an kursu öğreticilerimizi de dini sohbetler yapmak üzere görevlendirdik" dedi.

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile de işbirliği halinde Çocuk Esirgeme Kurumu ve çocuk yuvası ile kadın sığınma evlerine de müftülük görevlilerinin gittiğini dile getiren Çağlar, "Din konusunda talep üzerine vatandaşlarımızı bilgilendirmeye aydınlatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Batman`da cami ve bina altına açılan mescitlerin çoğaldığına değinen Çağlar, "Cami sayısı gittikçe çoğalıyor. Bina altlarına mescitler açılıyor açılan mescitler camiler kadar büyük. İlimizde mescitlerle beraber 160 civarında ibadet yerimiz var" ifadelerini kullandı. Çağlar, son olarak cami ve mescitlerin Batman nüfusuna göre yeterli olmadığını kaydetti.
 
Halid Coşkun-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir