• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu "Salâvat seferberliği" başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanlığı, 2017 yılında Türkiye genelinde düzenlenmesi planlanan "Kutlu Doğum" etkinlikleri kapsamında "Her Güne Binler Salâvat" adıyla salavat seferberliğini başlattığını duyurdu. Salavat seferberliği, 15 Şubat-30 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörlerinden Nurettin Teymur, "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber`e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin." ayetini hatırlatarak bugün itibariyle salavat seferberliğini başlattıkların belirtti.

Teymur, tüm Peygamber aşıklarını, platformun başlatmış olduğu salâvat seferberliğine katılmaya davet etti.

Hz. Muhammed`i (sav) yüreklerde canlı tutabilmek adına etkinlikler tertiplediklerini kaydeden Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ise "Resulullah (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır: 'Bana en yakın olanınız, bana en çok salât getireninizdir.' Malumunuz olduğu üzere Peygamber Sevdalıları olarak yıl boyunca bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. 29 Ocak`ta düzenlemiş olduğumuz Siyer Sınavı'nı geride bıraktık. Siyer Sınavı 'O`nu Oku, O`nu Yaşa' sloganıyla yapıldı. Şimdi de inşallah Resulullah`ı (sav) yüreklerimizde, dillerimizde sürekli canlı tutabilmek adına Peygamber Sevdalıları olarak halkımızla beraber bir seferberlik içerisine gireceğiz. Bu seferberliğimizin adını da ‘Her Güne Binler Salâvat` olarak belirledik. İnşallah her gün binlerce salâvat Resulullah (sav) için okuyacağız." ifadelerini kullandı.

"Halkımız salâvatlarını Peygamber Sevdalıları sitesine kaydedebilecek"

Kutlu doğum ayının heyecanını yaşadıklarını aktaran Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kutlu doğum ayına yaklaşmış bulunmaktayız. Nisan ayında düzenleyeceğimiz Kutlu doğum etkinliklerinin heyecanını şimdiden yaşamakta ve hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Kutlu doğum ayına gelmeden önce salâvat seferberliğiyle de halkımızın yoğun bir şekilde Resulullah`a (sav) salâvat getireceğine inanıyoruz. Bu sene inşallah halkımız okumuş oldukları salâvatı şerifleri, hatmi şerifleri, Yasin-i şerifleri Peygamber Sevdalıları sitesinde (peygambersevdalilari.com) istedikleri anda kaydedebilecekler. Her sene olduğu gibi halkımızın bu sene de yoğun bir şekilde bu seferberliğe katkı sunacağına inanıyoruz." (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir