• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hırsızlar iş yerleri ve rögar kapaklarına dadandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da neredeyse her gün yaşanan ve halkın tepkisine neden olan hırsızlık vakalarına yenileri eklendi. Gece saatlerinde Batman merkez Çarşı Mahallesinde birçok dükkanın kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zorlanarak açıldı.

Hırsızlar, Seyran Caddesinde bulunan çay ocaklarına, büfelere ve birçok diğer dükkana girerek para ve çok sayıda eşya çaldı. Öte yandan hırsızlar, Seyitler Mahallesi 3005 Sokakta bulunan rögar (kanalizasyon) kapaklarını çaldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

Çalınan rögar kapakları nedeniyle vatandaşlar çukura düşme tehlikesi yaşadı

Seyitler Mahallesi sakinlerinden Ekrem Tekin, "Bugün sabah namazına giderken sokağımızda bulunan rögar kapağı çalındığını fark ettim. Babam ve babam gibi yaşlılar da camiye giderken rögara girme tehlikesi yaşadılar. Önlem olarak rögarın açıkta kalan kapağını bir tahtayla kapatmaya çalıştım. Millet bu hırsızlık olayları yüzünden perişan haldedir. Hırsızlığa caydırıcı bir ceza olmadığı için sabah yakalansa akşam bırakılıyorlar. Benim iki adet motosikletim burada çalındı. Defalarca rögar kapakları çalınıyor. Devlet bu soruna bir çare bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Hırsızlar bir hafta içerisinde 8 dükkana girdiler

Yaşanan hırsızlık vakalarına tepki gösteren Seyran Caddesi esnaflarından Remzi Göker, "Son bir haftadır bölgemizde hırsızlık olayları hat safhada. Bir haftadır Seyran Caddesinde hırsızlar 8 dükkâna girdiler. Bu cadde çok işlek bir cadde olmasına rağmen hırsızlık vakaları yaşanıyor. Komşum olan bir dönercinin dükkânına gece 03.00 civarı girmişler. İçeriyi dağıtmışlar, bir şey bulamayınca gitmişler. Benim dükkânıma girdiler. Benim dükkânımdan sonra 3-4 dükkâna daha girdiler. Bir çayevinden televizyon ve çok sayıda malzeme çalmışlar. Bazı dükkanlara da girmeye çalışmışlar giremeyince dükkanlarda hasar oluşturdular." dedi.

"Geceleri nöbet tutuyoruz"

Hırsızların güvenlik kameralarına yansıdıklarını belirten Göker, "Bir çayevinin kepengini açmaya çalışırken güvenlik kameralarına yakalandılar. Kamera görüntüleri polise verildi. Polis inceleyeceğini söyledi. Ama görüntülerden henüz bir şey çıkmadı. Olumlu/olumsuz herhangi bir bilgi de verilmedi. Kamerada görüntüler nettir. Görüntüler net olmasına rağmen hiç kimsenin yakalanmaması ve hiçbir şeyin yapılmaması artık milletin canına tak etmiş. Kimi geceler, mecburi nöbet tutuyoruz. Gelen olur, bir şey olur diye dükkanda uyuyoruz. Başka bir çare aklımıza gelmiyor. Biz de kendi imkânlarımızla onlara karşı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle emniyet ekiplerinin devriye gezmelerini ve hırsızlıklara karşı tedbir almalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.  (M.Sait Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir