• DOLAR 34.275
  • EURO 37.675
  • ALTIN 2917.584
  • ...
Bingöl'de 40 bin ton kar şehir dışına taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de karla mücadelede yürütülen çalışmalarla ilgili konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ekiplerin şu ana kadar 40 bin ton karı şehir dışına taşıdıklarını ifade etti.

Son yılların yoğun kar yağışına şahit olduklarını ifade eden Barakazi, 20 araç ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarını gece-gündüz yürüttüklerini dile getirdi.

Merkez Yeni Mahallede devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Barakazi, şu an itibarıyla kamyonlarla 40 bin ton karı şehir merkezi dışına taşıdıklarını belirterek, tuzlama çalışmalarında ise 200 bin ton tuz kullandıklarını söyledi.

Barakazi, "Bu yıl malumunuz kar aralıklarla iki defa yoğun kar yağdı. Ocak ve şubat ayı başında iki defa kar yağdı. Karla mücadeleyi Allah'a şükür güzel bir şekilde yaptık, herhangi bir sorunumuz olmadı. Şu ana kadar 40 bin ton karı şehir dışına taşımışız, şehir temizliği yaptığımız esnada 200 bin ton tuzlama yapmışız. Kullandığımız 6 greyder 6 kepçe ve 8 kamyonla günlerce çalışmış, bunun dışında yine 100 bin litre akaryakıt kullanmışız. Kar temizliği esnasında özel bir hesaplama yaptırdık. Dolayısıyla 7/24 hem gece hem de gündüz hiç durmadan karla mücadeleyi gerçekleştirdik." diye konuştu.

"Bu işler birlikte yapılırsa ancak başarılı olunabiliyor"

Karla mücadeleyi vatandaşların desteği ile yürüttüklerini söyleyen Barakazi, "Bingöllü hemşerilerimizin de şu ana kadar verdikleri destek araçları kenara çekme konusundaki desteklerinden ötürü hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum. Zaten bu işler birlikte yapılırsa ancak başarılı olunabiliyor zaman zaman araçlarla ilgili küçük sorunlar meydana geliyor, ama genel itibariyle de hemşerilerimiz bu konuda bize destek sağlıyorlar ve kar mücadelemizi az problemle atlattığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“Kar rahmettir”

Barakazi, "Türkiye'de uzun yıllardır böyle kar yağmamış. Kar yağdığında hemşerilerimiz, zaman zaman bize dualar edip, 'inşallah fazla yağmaz' dediler, ama bizde dedik ki, kar rahmettir yağsın biz mücadelemizi yaparız, öylede oldu. Karın rahmet ve bereket getirdiğini düşünüyoruz. Kar 25 yıldır ilk defa bu kadar yağmış biz bu kardan dolayı şikâyetçi değiliz, mutluyuz Allah’a da hamd ediyoruz." şeklinde konuştu.  

“Kar çalışmalarında vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz”

Son olarak vatandaşların araçlarıyla karın yoğun olarak bulunduğu yerlere gelmemesini isteyen Barakazi, "Vatandaşlarımızın özellikle araçlarını park etme esnasında biraz daha dikkatli davranmalarını, yine zabıtalar veya belediye çalışanları bununla ilgili çağrılar yaptıklarında fazla geciktirmeden araçlarını yerlerinden alırlarsa veya karın çok yoğun yağdığı yerlerde mümkün olduğunca araçlarını evlerinin önünde bırakıp çarşı merkezine getirmeseler yardımcı olmuş olacaklar. Şu ana kadar ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, bundan sonraki kar çalışmalarında daha duyarlı davranmalarını tavsiye ediyorum." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir