• DOLAR 34.266
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2910.202
  • ...
Husumetli aileler HÜDA PAR`ın arabuluculuğuyla barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkezde Sezgin ve Becermen aileleri arasında yaşanan husumet, HÜDA PAR`ın arabuluculuğuyla son buldu.

Sezgin ve Becermen aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için HÜDA PAR Muş İl teşkilatı girişimlerde bulundu. Girişimlerin sonuç vermesiyle her iki ailenin önde gelenleri merkez Tuba Camii'nde bir araya gelerek barıştı. Daha sonra aileler birlikte yemek yedi.

Düzenlenen barış törenine HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur, Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, Molla Nizamettin Yaçin ile Sami Tanrıverdi ve 2 ailenin büyükleri katıldı.

Merkez Tuba Camii'nde düzenlenen barış töreninde konuşan Molla Nizamettin Yaçin, bugünden sonra ailelerin birbirlerine kardeş gözüyle bakması gerektiğini vurguladı.

Bu tür olayların neden kaynaklandığını ve nasıl davranılması gerektiğini anlatan Molla Nizamettin Yaçin, “Toplum içerisinde bu tür meseleler çok vuku buluyor. Bu da insanların İslami ahlak ve adaptan uzaklaşmasından kaynaklanıyor. Toplum ne kadar İslami hassasiyetleri ön plana alıp bu değerlere sarılırsa bu tür olaylar yaşanmaz. Yaşan bu acı olaylarda barış için aracı olan insanlara da anlayış gösterilmelidir ki meseleler de rahatlıkla çözülebilsin. Bizler Müslümanız ve Müslümanlar birbirinin kardeşleridirler. Bunu bilerek hareket etmeliyiz. Adaletten, adil olmaktan şaşmamalıyız.” diye belirtti.

İLKHA`ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ise “Muş merkezde 2 aile arasında belki çok basit bir sebepten dolayı bir kavga olmuştu. Bize müracaat ettiler. Günlerdir bizler arkadaşlarımız, seydalarımızla 2 aileyi barıştırmak için aracı olduk. Nihayetinde ortaya konan şartları her 2 ailede kabul etti. Bizler de camide bu 2 aileyi bir araya getirip barıştırdık. Toplumumuzda bu tür olaylar zaman zaman yaşanıyor. Diyebiliriz ki yaşanan bu olayların çok ciddi bir boyutu olmuyor, ufak tefek olaylar üzerinden büyük olaylar oluyor. Biz de bir an önce bunu barışla sonuçlandırmak istedik. Olay büyümeden hamdolsun barışla sonuçlandırdık. Allah her 2 aileden de razı olsun. Temennimiz bu barışın daha derin bir sulh ve kardeşliğe zemin hazırlamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Aileler barış buluşmasının ardından verilen yemekte bir araya geldiler. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir