• DOLAR 32.924
  • EURO 35.219
  • ALTIN 2444.749
  • ...
Siirt`te sobadan zehirlenen ikiz kız kardeşler yan yana defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Pervari ilçesinde Yeni Mahalle Rus Pazarı arkasındaki sokakta ikamet eden ve sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek dün hayatını kaybeden ikiz kardeş genç kızlar Cahide Türk (23) ile Nahide Türk (23) köyleri Kilis`te gözyaşları arasında defnedildi.

Pervari ilçesine bağlı Kilis Köyü'nde köy korucu olan 13 çocuk babası Ahmet ve anneleri Vecide Türk, en büyük ve iki kız çocukları olan Cahide ve Nahide'nin hayatını kaybetmesi ile adeta yıkıldılar. Kızlarını büyük zorluklarla yetiştirdiklerini ifade eden anne Vecide Türk, kızlarını üniversitede okutmak  için babalarının çok fedakarlıklar yaptığını söyledi.

Hayatını kaybeden ikiz kız kardeşlerden Cahide Türk`ün  Budur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu olduğu ve atama beklediği, Nahide Türk`ün ise Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi  olduğu öğrenildi.

Cahide ve Nahide`nin cenazeleri yapılan incelemeden sonra otopsi yapılmak üzere dün Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderilmiş, ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından bugün ailelerine teslim edildi.

İkiz kız kardeşlerin cenazeleri Kilis köyünde yan yana kazılan mezarlarda yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir