• DOLAR 34.212
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2913.741
  • ...
"Artık kararda mühürde ve millette"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan tarihinde halk oylamasına sunulacak Yeni Anayasa değişikliğine ilişkin,  "Artık kararda mühürde, milletindir. Biz mecliste görüşme yaparken, işin sahibi millet dedik, kararı o verecek. Getirdiğimiz sitemde bir farlılık yok." dedi.

Kara yolu ile Erzurum'dan Ağrı'ya gelen Bakan Kılıç, Kongre ve Kültür Merkezi'nde AK Parti Ağrı İl Başkanlığı Genişletişmiş Danışma Meclisi Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında gençlerin mecliste olmasını istediklerini belirten Bakan Kılıç, "Değerli arkadaşlar kürsüyü işgal ettiler, kırdılar, sonra diyorlar ki "biz 18 yaşa karşıyız." Niye? "Çok genç!" İyi de bu ülkenin gençleri bile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletin meclisi olduğunu ve oraya milletin oyuyla seçilerek gelenin milletvekillerinin konuşma yeri olduğunu bilirler. O kürsünün işgal edilmeyeceğini bilirler ama siz bilmiyorsunuz. O yüzden de 18 yaşa karşısınız. Siz neden korkuyorsunuz. Bu ana muhalefet partisinin gençlerden neden korktuğunu anlayabilmiş değilim. Bizim ecdadımız 21 yaşında çağ açıp çağ kapattı, İstanbul'u fethetti. Tüm toplumun farklı katmanlarından olduğu gibi genç kardeşlerimizin de orda olmasında hiçbir beis yoktur. Biz bunu söylüyoruz." dedi.

16 Nisan tarihinde halk oylamasına sunulacak yeni Anayasa değişikliğine de değinen Bakan Kılıç, şöyle konuştu: "Artık kararda mühürde, milletindir. Biz mecliste görüşme yaparken, işin sahibi millet dedik, kararı o verecek. Milletvekilleri olarak teklifi milletimizin önüne getiriyoruz. Getirdiğimiz sistemde kanunları kim koyuyor? Milletvekilleri, meclis yapıyor kanunu. Mecliste tartışılıyor, müzakeresi yapılıyor kanunların. Milletvekillerinin önerdiği kanunlar meclisten geçerse kanunlaşıyor. Getirdiğimiz sitemde bir farlılık yok. Yine aynı şeyler. Cumhurbaşkanının kanun yapma teklif etme yetkisi yok. Çıkarttığı kararname kanunla çelişiyorsa kanun geçerli. Temel hak ve özgürlüklerde kararname çıkarma yetkisi yok. Hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay olmasın. Güçlü hükümetler, istikrar olsun. 5 yılda bir seçime gitsin. Yaptığı bütün icraatlar ilgili millete hesap verecek."

Bakan Kılıç, Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan programın ardından Vali Musa Işın'ı makamında basına kapalı görüştü.

AK Parti İl Teşkilatı'na verilecek yemeğe katılacak olan Bakan Kılıç, buradan da karayolu ile tekrar Erzurum'a geçecek. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir