• DOLAR 34.264
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2922.967
  • ...
Davutoğlu: BM`yi harekete geçirmeye kararlıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, pazartesi-salı günü özellikle uluslararası toplantı ve platform oluşturma konusundaki çalışmalarda önemli bir mesafe alacaklarını düşündüğünü ve önümüzdeki haftanın ortasına doğru bu tablonun daha da netleşeceğini belirterek, ``Bugün BM İnsan Hakları Komisyonuna Cenevre`de insani yardım konusunda başvuruda bulunma talimatı verdim. BM`nin Cenevre ofisinde, özellikle Suriye`ye insani yardım akışının sağlanması için Türkiye olarak bir girişim başlatıyoruz`` dedi.

Davutoğlu, BM sistemini harekete geçirmeye kararlı olduklarını ve bu sabah BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile telefon görüşmesi yapacağını da ifade etti.

Washington`da Türkiyeli gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ``Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ulusal Güvenlik Danışması Tom Donilon ve ABD savunma Bakanı Leon Panetta ile görüşmelerinde, Amerikalı muhataplarına özellikle Suriye konusunda hangi mesajları vereceği`` sorusunu şöyle yanıtladı:

``Bir mesaj vermenin ötesinde karşılıklı istişare imkanı. Zaten sayın Clinton ile daha geçen hafta Münih`te bir araya gelmiştik, çok sık görüşüyoruz. Ama esas itibarıyla gündemimizde, mesela yaklaşan NATO zirvesi de dahil olmak üzere ikili alanda, güvenlik alanında birçok konular olmakla birlikte, tabii odağını oluşturacak husus, bölgemizde yaşanan gelişmeler, Suriye`deki son gelişmeler oluşturacak.

Bugün birçok telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile yarın ve yarından sonra gerçekleştirilecek Arap Ligi Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde istişarelerde bulunduk. Dün Endonezya Dışişleri Bakanı Marty Natalegawa`nın kendi talebi üzerine yine Suriye konusunda büyük bir Müslüman ülkesi olarak, ilgisi çerçevesinde bir görüşme gerçekleştirdim. İtalya Dışişleri Bakanı buradaydı, onunla bir görüşme gerçekleştirdim. Bu temaslarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Arap Ligi`nde alınacak kararlar çerçevesinde, bu konularda gelinen noktaları da sayın Clinton ile bir arada değerlendireceğiz. Pazartesi-salı günü özellikle bu uluslararası toplantı ve platform oluşturma konusundaki çalışmalarımızda önemli bir mesafe alacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki haftanın ortasına doğru bu tablo daha netleşir.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir