• DOLAR 34.244
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2927.328
  • ...
Diyarbakır`da ikinci el pazarı yeni yerinde ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde uzun yıllar boyunca kurulan ve yaşanan çatışmalar nedeniyle kaldırılan "bitpazarı" olarak da bilinen ikinci el pazarı, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda yeniden kuruldu.

Elektronik eşya, giyim, oyuncak, tesisat malzemeleri, bisikletler, cep telefonu gibi kullanılmış eşyalardan oluşan pazarda ayrıca güvercin ve tavuk gibi hayvanlar da satılıyor.

Sabahın erken saatlerinde kurulan ve öğleye kadar süren pazara, alım gücü yetersiz olan vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.

Pazarda esnaflık yapan Mahmut Aktekin, 6 aydır Koşuyolu Parkı'nda tezgâhlarını kurduklarını belirtti.

Pazarın önceden tarihi Kurşunlu Camii'nin önünde kurulduğunu hatırlatan Aktekin, “Millet eski ve yeni eşyalarını getirip burada satıyor. Burada satış oluyor. halk 6 aydır buraya geliyor. Eskiden Kurşunlu Camii'nin orasında tezgâhımızı kurardık. Orası şehrin pazarıydı. Her taraftan insanlar oraya geliyorlardı. Artık insanlar buraya geliyor. Ben oradayken sürekli pazara gelirdim. Burada da ilk tezgâhı ben kurdum. Ben buraya tezgâh kurduktan sonra diğer satıcılar da buraya geldi. Kimse burayı bilmiyordu biz geldik yavaş yavaş tezgâhlar çoğaldı. İşler de artık kimin ne kısmeti varsa, ne satıldıysa odur. Satılan eşyalar eskidir. Ne deseniz pazarımızda mevcut.” dedi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir