• DOLAR 34.182
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2906.589
  • ...
Bingöl'ü termal merkez haline getirecek çalışmalar başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ü bölgenin termal merkezi haline getirecek KENTPARK projesinin gerçekleşmesinin en önemli kısmı olan bu jeotermal suların Ilıcalar Beldesi’nden il merkezine isale edilmesi için bütün çalışmalar tamamlandı.

2014 yılında Bingöl İl Özel İdaresi tarafından Bingöl merkez Ilıcalar Kös mevkiinde yapımı tamamlanan birinci sondaj kuyusunda 51 derece sıcaklığında ve saniyede 20 litre jeotermal su verimi elde edilirken, 2016 yılında yapımı tamamlanan ikinci sondaj kuyusunda da 55 derece sıcaklığında ve saniyede 18 litre jeotermal su verimi elde edilmişti.

7 Mart 2017 tarihinde Bingöl İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmek üzere ilana çıkarılacak olan KENTPARK su isale çalışmalarının projelendirme aşamasında tesislerin sorunsuz çalışabilmesi için kuyular ile KENTPARK yapılacak alan arasındaki 270 metrelik kot farkı ve 16,9 kilometrelik mesafe dahil su analizleri, korozyon vb. bir çok husus göz önünde bulunduruldu. Ayrıca boru seçimi termal tesisler için en uygun olan epoksi ve benzeri şeklinde belirlendi.

Jeotermal suyun isale edilmesi ile termal otel işletmelerin, her ihtimale karşı en az iki sondaj kuyusunun olması ve kuyuların birbirini yedeklemeleri sağlanacak. (İLKHA)

Termal Enerji Rezervi Bingöl'ü Heyecanlandırdı





Bu haberler de ilginizi çekebilir