• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.

Vanolay Gazetesi: Van`ın ve Vanlının Kara Gündemi
Van`da yaşanan şiddetli depremlerden sonra büyük mağduriyet yaşayan depremzedelerin sıkıntılarını dinleyen Vanolay gazetesi mağdur vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor.

Yollar Buz Pisti
Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı Van Bitlis Karayolunu buz pistine çevirirken Bitlis Siirt karayolunun Bitlis Deresi mevkiinde düşen çığ nedeniyle yol saatlerce araç trafiğine kapandı.

Çadırkentlerde Sorunlar Bitmek Bilmiyor
Depremin üzerinden dört ay geçmesine rağmen binlerce vatandaşın barındığı çadırkentlerdeki sorunlar devam ediyor. Bu sorunların başında kalitesiz kömür kullanımından kaynaklanan hava kirliliği, karların temizlenmemesinden kaynaklanan çamur deryaları ve en önemlisi de temiz su sıkıntısıdır.

Havadis Gazetesi: Çadır Kentlerde Gerginlik
Hacı Bekir Caddesi`ndeki bin 280 çadırlı Mehmetçik çadır kentinin kaldırılacağı ve vatandaşların pazartesi gününe kadar burayı boşaltmaları gerektiği yönünde duyumların yayılması üzerine bir araya gelen depremzedeler, valiliğe yürümek istedi.

Vansesi Gazetesi: Sahaflar, Eski Günlerini Arıyor
Van`da yaşanan depremlerden dolayı işleri durma noktasına gelen sahaflar, eski günlerini arıyor. Yaşanan 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremler, sahafları da etkiledi.

Şehrivan Gazetesi: Çadırını Da Al, Git!
Van`da meydana gelen depremlerin ardından kent merkezinde kurulan çadırkentlerin tamamı kaldırılıyor.

Köyden Şehre İnemiyorlar
Van`ın Muradiye ilçesinde aralıksız yağan kar ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, taşımalı eğitimi de bu hafta boyunca aksattı.
 
Murat Dalgın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir