• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Köy okulu öğretmenleri kütüphane için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarında okuma-yazma sevisinin düşük olduğunu söyleyen Muş merkeze bağlı Konukbekler köyü İlkokulu öğretmenleri, okulda kendi imkânlarla kütüphane kurmaya çalıştıklarını belirterek, hayırsever ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

Okulun içyapısına ve öğrencilerin genel profilini, eğitim düzeyini, öğrencilerin ahlaki yapılarını göz önünde bulundurarak okuldaki öğretmen arkadaşlarıyla kütüphane kurmaya karar verdiklerini söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İsmail Arslan, hayırsever ve yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Öğrencilerinin 8'inci sınıf öğrencileri olduğu halde bazılarında okuma-yazma sıkıntısı hâlen devam ettiğini söyleyen Arslan, açılacak kütüphanenin öğrencilerine faydalı olacağını söyledi.

Okul idaresi ve öğretmenlerin çabalarıyla kurulan kütüphanenin raflarının boş olduğunu ifade eden Arslan, "Biz kütüphaneyi öğretmen arkadaşların gayretleriyle bu seviyeye getirdik. Bazı eksiklerimiz var. İlkokul düzeyinde kitaplar getirmeye çalıştık. Ortaokul düzeyinde olan kitapların bir bölümünü getirdik. Malum kitapların teminatı maddi anlamda pahalıdır. Öğretmen arkadaşların vermiş olduğu ücret kısıtlı, bu yüzden ortaokul seviyesinde kitap talebinde bulunmak istiyoruz. Kütüphanemizde, bir kütüphaneye yakışır masa ve sandalyeler istiyoruz. Bizim şu anda kullandığımız sandalye ve masalar ilkokul kademesine ait. Bizim bu konuda eksikliklerimiz var. Bizim bu eksikliklerin giderilmesi için başta İl Mili Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Bunun yanında diğer kurum ve kuruluşlardan ve Eğitim-Bir-Sen`den bize bu konuda ulaşmalarını arzu ediyoruz." dedi.

“Her 3 öğrenciye bir kitap düşüyor”

400 kişilik okulda yaklaşık 100 kitap olduğunu söyleyen öğretmenlerden Sinem Tuğal ise her 3 öğrenciye bir kitap düştüğünü belirterek, “Okulumuzun yeni olması hasebiyle kütüphanemiz yok. Kendi imkânlarımızla kütüphane kurmaya çalıştık. Okulumuzun mevcudu yaklaşık olarak 400, biz imkânlarımızla yaklaşık 115 kitap satın alabildik. Bu da her 3 öğrenciye bir kitap düşmesi anlamına geliyor. Öğrenciler bir araya gelerek kitap okumaya çalışıyorlar, bu da dikkatlerinin dağılmasına sebep oluyor. Umut ediyoruz ki kitap sayımız her öğrencinin tek başına okuya bileceği bir sayıya ulaşır.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Baran İlbaş, Her köşesinde raflar ve içerisinde A`dan Z`ye kadar her türden kitaplar olan bir kütüphaneyi istediğini ifade ederek, "Mevcut kütüphanemiz küçükler ve büyükler için yetersiz, daha geniş kitaplar kapsayan bir kütüphane istiyoruz. Kitap okuyunca yeni bilgiler, yeni insanların hayatını öğreniyoruz ve ödevlerimizde de bize yardımcı olmaları için kitaplardan bilgi alıyoruz. Bu nedenle büyük bir kütüphane daha iyi işimize yarar. Raflarda A`dan Z`ye kadar kitaplar, hikâyeler, şiirler, her türden kitaplar olan bir kütüphane istiyorum." ifadelerini kullandı.  

"Kitap okumayı çok seviyoruz fakat okuyacak kitabımız yeteri derecede yok"

Kütüphanelerindeki kitapların yetersizliği başarılarını da etkilediğini söyleyen Medine Alataş ise “Bizim kütüphanemizde yeteri derecede kitap yok. Bu da bizim başarımızı etkiliyor. Bizde Mili Eğitim Müdürlüğümüzden kitap istiyoruz.  Çünkü kitap okumayı çok seviyoruz fakat okuyacak kitabımız yeteri derecede yok. Kütüphanemizde ders çalışabileceğimiz bir alan yok.” diye konuştu.

Kütüphanenin fiziki şartlarının elverişli olmadığını ifade eden başka bir öğrenci Özgür Çağlayan da kütüphaneye geldiğinde ders çalışamadığını, kütüphanelerinin daha güzel olmasını istediklerini söyleyerek, öğretmenlerinin çaba sarf ettiğini ancak kütüphanenin gelişmesi için yetkililerden de yardım beklediklerini söyledi.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir