• DOLAR 34.257
  • EURO 37.603
  • ALTIN 2927.804
  • ...
Gözlerini kaybeden Suriyeli gencin tek hayali kızını görebilmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Afrin kasabasına bağlı Aktarin köyünde yaklaşık 2,5 yıl önce köylerinin yoluna tuzaklanan mayınları temizlerken iki gözünü kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yanıklar oluşan Suriyeli Mahmud El-Nahir (25), yüzünü hiç göremediği 2,5 yaşındaki kızı Heye`yi görebilmenin hayaliyle yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle eşi, 2,5 yaşındaki kızı, kardeşi ve annesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan Nahir, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Mayın patlaması sonucu iki gözünü kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yanıklar oluşan Nahir, ilk olarak yerleştiği Kilis`te tedavi gördü. Ardından Gaziantep'e kaldırılan Nahir, bir süre tedavi görse de patlamada kaybettiği gözlerine bir daha kavuşamadı.

Tedavisinin ardından Şahinbey ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki iki odalı bir evde hayata tutunmaya çalışan Nahir, gözleri göremediği için çalışamadığını, akrabalarını ve komşularının yaptıkları yardımla geçindiklerini söyledi.

Suriye`nin harabe bir ülkeye döndüğünü belirten Nahir, “Allah'tan gelene bir diyeceğimiz yok. Ama ülkemizi harap ettiler. Suriye'de çıkan savaş nedeniyle her taraf harap olmuş. Herkes Suriye'yi terk etmiş. Suriye`de taş üstüne taş bırakmadılar. Olan ise bizlere oldu.”dedi.

“Ailelerimize bakamaz hale geldik”

El-Bab yakınlarında olan köylerini bütün köylülerle birlikte Esed ve IŞİD`ten savunmaya çalıştıklarını belirten Nahir, “Bütün köylülerle birlik olup köyümüzü korumaya çalıştık. IŞİD mensupları köylerden kaçarken geride bombalı tuzaklar bırakırdı. Esed askerleri de havadan bombalıyordu. Biz de köyümüzü Esed'ten ve IŞİD`ten savunmaya çalıştık. Çünkü bir yandan Esed bir yandan da IŞİD saldırıyordu. Evlerimize hep bomba attılar. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Her yönüyle sıfırlandık. Hatta maddi olarak sıfırın altına girmiş durumdaydık. Ailelerimize bakamaz hale geldik. Bundan dolayı hepimiz köyümüzü terk ettik.” ifadelerini kullandı.

“Tek hayalim kızımı görebilmek ve Suriye`ye dönebilmek”

Köylerinin yoluna tuzaklanan mayınları temizlediği esnada imha ettiğini sandığı bir mayının patlaması sonucu gözlerini kaybettiğini söyleyen Nahir, henüz kızı Heye`nin bir aylıkken gözlerini kaybettiğini ve kızını hiç göremediğini, tek hayalinin kızını görebilmek ve Suriye`ye dönebilmek olduğunu kaydetti.

Nahir, “İnşallah savaş bir an önce son bulur. Suriye eski günlerine döner. Ben ailem ve çocuklarım ve arkadaşlarım için savaştım. Tek isteğim Allah (cc) bize bir çıkış yolu göstersin. Bir kızım var. Eşim de şu anda hamile. Elimizde hiçbir şeyimiz kalmadı. Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık. Fakat Türkiye'de de zorluklarla karşılaşıyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Türkiye'ye geldik, belki sıkıntılardan kurtuluruz dedik, ama yine de birçok sıkıntı ile karşı karşıyayız. İstiyoruz ki devlet hepimize sahip çıksın. Bize kimse sahip çıkmıyor. Gerçekten çaresiz kalmışız. Türkiye'de her şey pahalı, kiralar da yüksek. Hepimiz hastalandık. Geçim yapamıyoruz. Ben zaten çalışamıyorum.”diyerek içinde bulunduğu durumu anlattı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir