• DOLAR 34.262
  • EURO 37.631
  • ALTIN 2911.745
  • ...
Nusaybin`de kan bağışına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına Nusaybinliler büyük ilgi gösterdi.

Bir iş merkezinde kurulan standa sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar formları doldurduktan sonra kan bağışı için sıraya girdi. Kan vermek için standın olduğu bölgeye gelen vatandaşların yoğunluktan zaman zaman kuyruğa girdikleri görüldü.

Kan bağısında bulunmaya gelen HÜDA PAR Nusaybin ilçe Başkan Yardımcısı Seyfettin Ağırman kan bağışının önemli olduğunu söyleyerek, "Kan bağışlamak, hayat bağışlamaktır. İhtiyacı olan insanımıza yardımcı olmak önemli bir şeydir. Bu konuda insanlarımızın katkısı çok önemlidir. İnsanların üretmediği şeylerden bir tanesi de kandır. Kan üretilmeyen bir şeydir. Ve kana ihtiyaç vardır. Herkes kan bağışında bulunmalıdır." dedi.

"Kan vermek bir insanlık görevidir"

Kızılay`ın kan bağışı standına gelerek kan veren Süleyman Korkut, bunun bir insanlık görevi olduğunu belirterek, her kan bağışının bir cana katkı yapacağını dile getirerek, "Bunun acısını çeken bir insan olarak buraya geldim. Zamanında bana kan lazım olduğunda çok acı çekmiştim. Onun için Kızılay`ın çağrısına kulak verdim.  Şu anda sekizinci bağışımı yaptım. Tabi bu insanlık adına yapılan bir çalışmadır. Bunun sıhhat yönü de mevcuttur. Verdiğimiz kanın insanlara katkı yaptığını düşünürsek manevi yönü bile yeterlidir." diye konuştu.  

AK Parti Nusaybin Gençlik Kolları Başkanı Bedri Ay ise Kızılay'ın kan stoklarından dolayı zor günler geçirdiğini, Nusaybin halkına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkürler ettiklerini söyledi.

Kan bağışı standının sadece bir gün açık kalacağını öğrenen Nusaybinliler, bu sürenin bir kaç güne çıkarılmasını istediler. (Cihat Şayık- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir