• DOLAR 34.285
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2917.13
  • ...
Bingöl`de sigara bırakma standı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Yeşilay Bingöl Şubesi, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri kapsamında Genç Caddesi Saat Kulesi önünde stant açtı.

Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ile Yeşilay Bingöl Şubesi yetkililerinden Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt halka, sigaranın zararları ile alakalı bilgilerin bulunduğu broşürler, anahtarlık, kalem, şapka ve bileklik gibi çeşitli hediyeler dağıttı.

"Sigara içen bütün vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz"

"9 Şubat Dünya Sigarı Bırakma Günü" münasebetiyle açtıkları stantta halkı sigaranın zararlarına karşı bilgilendirdiklerini ifade eden Vedat Söyiler, "9 Şubat Dünya Sigara bırakma günü ilan edilmiş. Biz de Yeşilay Derneğimizle beraber Bingöl'de sigarayı bırakma kampanyası düzenledik. Vatandaşlarımızın büyük bir rağbeti vardı. Türkiye genelinde 4207 sayılı kanun çıkmadan önce sigara içme oranı yüzde 34'lerdeydi. Bu kampanya beraberinde ve kanunla beraber iyi denetimlerimiz ve vatandaşlarımıza tedavi konusunda yapmış olduğumuz muayyene sonuçları ve destek tedavisi ile bu oran Türkiye genelinde yüzde 6 oranına kadar düştü. Biz sigara içen bütün vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz.  Gerek maddi gerek manevi olarak Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay Derneği olarak bütün desteğimiz vatandaşlarımızla beraberdir. Hastanemize bekliyoruz. Hastanemizde sigarayı bırakma polikliniği var, psikiyatri uzmanımız var. Destek olacak,  psikolog ve sosyal danışmacı arkadaşımız var. Sigarayı tam olarak bırakmak isteyen arkadaşlarımıza ayrıca ilaç tedavisi de yapıyoruz. Sigara bırakma konusunda ilaç tedavilerimiz ücretsiz yapılmaktadır, bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi.

"Sigara bırakanlara bal hediye edilecek"

Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şubesi Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt da  başlattıkları kampanya çerçevesinde sigarayı bırakanlara, Bingöl'de bir firmanın katkısıyla, bal hediye edeceklerini belirtti.

"Sigarayı bırakan kişilere Bingöl balını hediye ediyoruz." diyen Yurt, Sonuçta sigara bırakmakla bir hayat kurtarılıyor. En güzeli bu hayatın kendi hayatı olmasıdır. Nasıl ki bir insanın hayatını kurtardığımız zaman çok seviniyoruz aynı şekilde sigarayı bırakmakla kendi hayatımızı kurtarıyoruz. Sigara bırakma yöntemi özel bir yöntem. Herhangi bir ilaç kullanmıyoruz. Yeşilay olarak irade yoluyla sigarayı bıraktırmaya gidiyoruz. Yani insanın iradesiyle yapamayacağı şey yoktur, bu şekilde biz sigarayı bıraktırmayı düşünüyoruz. Sağ olsun bir firmamız da balları bize hediye ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde çok kişiye sigarayı bıraktırmayı düşünüyoruz. Sonuçta her bir insan küçük bir kâinattır. Bir insana dahi sigarayı bıraktırsak bu bizim için sonsuz bir mutluluktur." ifadelerini kullandı

Yurt, "Halk Sağlığı Müdürlüğüyle stant açtık, Yeşilay ve halk sağlığı müdürlüğünce bu stant' ta kardeş kurum olarak görev yapıyoruz. Onlar kendi polikliniklerine yönlendiriyorlar, biz ise poliklinik olmadan irade yoluyla sigarayı bıraktırmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir