• DOLAR 34.277
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2918.168
  • ...
Bin 400 öğrenciye bot ve mont dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da faaliyetlerde bulunan Bingöl İli Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bingöl-İl-Der) yönetiminden oluşan bir heyet, Bingöl`de yardıma muhtaç bin 400 öğrenciye bot ve mont yardımında bulundu.

Bingöl merkez, ilçeler ve köylerde okullarda eğitim gören yardıma muhtaç bin 400 öğrenciye yapılan yardımlar hakkında konuşan Bingöl-İl-Der Başkanı Halis Atar, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve dernek üyelerinin katılımıyla giysi yardımında bulunduklarını söyledi.

"Memleketimizde gençlerimizin ihmal edildiğini hepimiz biliyoruz"

Atar, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz bir toplantıda dedik ki; bizim memleketimizde gençlerimizin ihmal edildiğini hepimiz biliyoruz. Mağdur insanlarımız da var. Suriye`ye herkes yardım ediyor, mağduriyet var, savaş bölgesi ama bizim memleketimizde de çok mağdur insanlar var. Her ne kadar söylemek istemesek de gerçek budur. O anlamda biz bir kampanya başlattık. Bin 400 çocuğu iki parça giyimden oluşan, mont ve bot, fakat 100 takım eşofman ve hırka şeklinde yardımlarımız da vardı. Bizler yönetimle oturduk istişare ettik ve dedik ki, en iyisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracıyla yardım yapalım. Bir öğrencinin ihtiyacını en iyi bilen öğretmenidir. Öğretmenler bunu tespit etsin biz de gidelim onlarla beraber dağıtalım. Yönetimdeki arkadaşlar, vakti müsait olan, olmayan herkes geldi."

"Çocuklarımız geleceğimizdir." diyen Atar, "Her zaman söylüyoruz, ama bunu yansıtmıyoruz. Yani pratiğe dökmüyoruz. Burada ki çalışmalarımızı yaptık, hem çocuklara kıyafetlerini dağıttık hem de Bingöl`ün ilçelerindeki protokolü de ziyaret ettik. İlçelerin kaymakamlarını ziyaret edip bölge ve ilçelerimiz hakkında bilgi aldık. Bingöl Valiliğini ziyaret ettik, Valilikten de yine Bingöl hakkında, ekonomisi hakkında bilgi aldık. Bundan sonra da çalışmalarımız inşallah devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"Bingöl`de istihdam alanlarının oluşması için katkı sunacağız"

Bundan sonra yapacakları hakkında da bilgi veren Atar,  "Bingöl`de istihdam alanlarını oluşturmak için katkı sunacağız. Bingöl`de iş yapmak için iş adamlarını bir araya getireceğiz. Bu iş adamlarının Bingöllü olması gerekmiyor.  Türkiye`nin hangi ilinden olursa olsun, biz onları bir araya getireceğiz. 26-27 Şubat'ta bir toplantı yapacağız. Bingöl'e ne kadar iş adamı gönderebilirsek ne mutlu bize. Onun akabinde bizim yaptığımız bir yıllık eylem planı vardı. Bu eylem planı içerisinde bir-iki tane projemizi gerçekleştirdik. İstanbul'da bulunan Bingöllü hemşerilerimizi bir araya getirmek istiyoruz. İstanbul'da bir Bingöl var." dedi.

"Halepli kardeşlerimize de yardım gönderdik"

Atar, daha önce yapılan yardımlar hakkında da bilgi vererek, şunları ifade etti: "Biz Halep'e dernek olarak Kızılay aracılığıyla bir TIR malzeme temin ettik. Kızılay'a sorduk, Halep'in ihtiyacı nedir diye, 'Halep'in ihtiyacı yatak, yorgan, battaniye, yastık, çocuk bezi, un ve temizlik malzemeleri' dediler. Biz de bir TIR malzeme temin ettik ve gönderdik."

Bingöl İli Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Atar ve yönetim kurulu üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan yardımların ardından, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ı ziyaretlerinin ardından Bingöl'den ayrıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir