• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ağrı`daki Cami Kundaklanmaları Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Ağrı şubesi Cuma namazı sonrası Ağrı Merkez Camisi önünde bir basın açıklaması yaparak Ağrı`da Camilere yapılan saldırı ve kundaklama girişimlerini sert dile ile kınadı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasında, yetkililerin bu konuyu bir an önce gün yüzüne çıkarıp olayı gerçekleştiren kişilerin tutuklanmasını istedi. Basın açıklamasında halkın sık sık tekbir getirdiği gözden kaçmazken, yapılan basın açıklamasını Mustazaf-Der Ağrı Şubesi Başkanı Şaban Gökhan okudu.
Camilerin Kapılarına Kilit Vuran Zihniyet İle Camileri Yakan Zihniyet Aynıdır
Gökhan yaptığı basın açıklamasında, "Bu alçak saldırı İslam Dinine ve değerlerine yöneliktir" diyerek Açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki camiler hiçbir ideolojinin bürosu değildir, hiçbir siyasi partinin merkezi de değildir. Camiler üzerinden birilerine mesaj vermek ahmaklıktır. Savaş dönemlerinde bile kutsal mekânlara saldırmanın yasaklandığı İslam Dininin kutsal mekânlarına bu denli alçakça saldırı kabul edilir bir durum değildir. İslam Dininin değerlerine saldırının olduğu bir çağda yaşamak yüreğimizi sızlatmaktadır. Bu işin sorumlularının ise yıllarca bu halkın değerlerine savaş açanlardır. Camilerin kapılarına kilit vuran zihniyet ile camileri yakan zihniyet arasında fark yoktur. Kur`an öğrenmeyi yaşla sınırlayanlar, camileri bombalama semineri verenler, Cami`de Kur`an dersi verenleri terörist görüp yakalayanlar, Kuran derslerini sadece üç aylık yaz tatiliyle sınırlandıranlar bu olanlardan vebal sahibidirler." dedi.
 
Camiler Devletin Resmi Kurumları Değildir
Bu camilerin devletin resmi kurumları olmadığını hatırlatan Gökhan, açıklamasıns şöyle devam etti: "Camilerin imam maaşları dışındaki bütün masrafları bu Müslüman halk tarafından karşılanmaktadır. Bu bilinmesine rağmen camiler üzerinden birilerine mesaj yolluyorsanız bunu da bilin ki biz bunu din düşmanlığı olarak görüyoruz. Bu olayların inançsız bir taifenin kirli bir tezgâhı olduğunu biliyoruz. Bu tezgâhı kuran inançsız taifenin gün yüzüne çıkarılmasını temenni ettiklerini ama her ne hikmetse bu kadar devlet olanaklarına rağmen herhangi bir somut adımın atılmamasından kuşku duyuyoruz."
 
Gökhan daha sonra ise halkı sağduyulu olmaya, oyuna gelmemelerini ve camilere sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek ve halka çağrıda bulunarak basın açıklamasını şu ifadeleri kaydederek bitirdi:
 
"Bu mabetler bize emanettir. Camilerin cemaatsiz kalmaması için vakit namazlarımızı camilerde kılmaya gayret edelim. Camilere gitme seferberliği ilan edelim. Eşimize dostumuza bu seferberliği duyuralım. Camilerde kuran okuma halkaları kuralım. Camileri şu anki durumdan kurtarıp Peygamber efendimiz dönemindeki duruma getirelim. Yani camileri sadece namaz kılma yeri değil hem dini sohbet yeri hem buluşup kaynaşma yeri hem savaş talimatlarının verildiği yer hem de tüm sulh ve sorunların çözüldüğü mekân olarak kullanalım. Çünkü camiler İslam`ın karargâhıdır."
 
M.Emin MAĞLAY - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33236.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir