• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tanınmış Âlimlerinden Molla Yakup Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır ve bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden ve medreselerde yüzlerce öğrenci yetiştirip İslam`ın hizmetine sunan Seyda Molla Yakup Akgönül bu gece hakkın rahmetine kavuştu.
 
Bir süre önce köyde aniden fenalaşıp Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan Molla Yakup, burada böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Burada 20 gün tedavi gören Molla Yakup, daha sonra taburcu oldu. Evinde tedavisine devam edilen Molla Yakup, vücudunun değişik organlarının enfeksiyon kaptığının anlaşılması üzerine tekrar Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Yaklaşık 4 gün burada tedavisine devam edilen Seyda Molla Yakup kurtarılamayarak bu gece saat 02.00`de hakkın rahmetine kavuştu.
 
Molla Yakup`un cenazesi Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nden yakınları ve sevenleri tarafından alınarak kılınan cenaze namazından sonra sevenlerinin omuzlarında Diyarbakır Yeniköy Şehir Mezarlığına defnedildi.
 
70 yaşında vefat eden Molla Yakup, Lice`nin Hezan (Kayacık) köyü doğumlu olup, başta Diyarbakır, Lice, Bingöl olmak üzere pek çok köy ve ilçede medreselerde müdderislik yaptı. Çok sayıda otoriter ismin yetişmesine vesile olan Molla Yakup ihlas, hilm, takva ve fedakarlığıyla tanınıyordu.
 
İlke Haber Ajansı olarak biz de Canab`ı Allah`tan kendisine rahmet, ailesi ve sevenlerine de sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
 
Osman İçli - İLKHA
 
Merhum Seyda Molla Yakub`a Allah`tan rahmet, başta ailesi, tüm yakınlarına bassağlığı ve sabr-ı cemil diliyoruz.
 
Doğruhaber Ailesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir