• DOLAR 34.301
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2926.875
  • ...
Bingöl`dek PKK Mensupları İntihar Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`ün Ilıcalar Beldesi kırsalında, dün sabaha karşı düzenlenen ve 9 PKK mensubunun ölü, 2`sinin yaralı 3`ünün de teslim olduğu operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.
 
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından sağ olarak ele geçirilen PKK mensuplarından elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucu bir grup örgüt mensubunun Bingöl Ilıcalar kırsalında bir ahır içerisinde bulunduğu tespit edildi.
Bingöl Jandarma Özel Harekat Timleri, GKK Timleri, İstihbarat Unsuru ve Jandarma İç Güvenlik Timleri ile birlikte 09 Şubat 2012 tarihinde sabaha karşı düzenlenen operasyonda üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatan 3`ü sağ 2`si yaralı, 9`u ölü olmak üzere toplam 12 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Valiliği, sağ olarak teslim olan PKK`lılardan alınan ilk bilgilerde "Ahır içerisinde bulunan örgüt mensuplarının çoğunun askerlerin teslim ol çağrısı üzerine teslim olmayı istediği ancak sözde Eyalet Koordinatörü Peri-Mahir (K) H.K.`nın eyalet sorumlusu olması, birçok eylemi bulunması, teslim olması halinde kendisinin ve ailesinin örgüt tarafından infaz edileceğini bildiğinden, diğer teröristleri silahla tehdit ederek teslim olmak isteyeni vuracağını söylediği, tüm teröristlerin bu tehdit üzerine el bombalarını patlattıklarını, kendilerinin ise bombalarının pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtuldukları" öğrenildiği açıklandı.

Açıklamada, PKK`lılarla birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 9 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 5 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, 1 adet Yeasu marka büyük telsiz, 2 adet Yeasu marka küçük telsiz, 500 gr. A-4 plastik patlayıcı, 1 adet gündüz el dürbünü, 47 adet elektrikli fünye, 6 adet uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneği, silahlara ait şarjör ve mühimmat ile sözde vergilendirme adı altında zorla vatandaştan toplandığı değerlendirilen yaklaşık 60.000 TL. değerinde döviz ve TL. cinsi para, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme, örgüte ait yaşam malzemesi, yiyecek, doküman ve diğer malzemeler ele geçirilmiştir" denildi.
 
Tunceli Sarıyayla ve Bingöl`ün Karlıova İlçesi`nde Geçici Köy Korucu (GKK) başı Hacı Alan`ın öldürülmesi eylemine karıştığı iddia edilen sözde bölge sorumlusu Peri-Mahir (K) H.K. isimli PKK mensubunun ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir