• DOLAR 34.273
  • EURO 37.358
  • ALTIN 2913.12
  • ...
Öğrenciler Tatilden Sonra Van`dan Ayrıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan SBS ve YGS-LYS sınavlarına girecek öğrencilerin sınavlarda olumsuz etkilenmemesi için yapılan uygulama ile bakanlığın belirlediği 9 farklı ilde 15 okula yatılı olarak yerleştirilen öğrenciler okudukları illerin valilikleri tarafından tatillerini geçirmek üzere kafileler halinde Van`a gönderilmişti. Yolculuk masrafları Milli Eğitim Bakanlığı ve valilikler tarafından karşılanan öğrenciler, aileleri ile yarıyıl tatilinde hasretlerini giderdikten sonra okudukları okullara geri döndüler.
 
Batı illerine okumak için giden öğrencilerden Muhammed Taha Can, " Deprem sürecinde bizi yarı yolda bırakmayarak eğitimlerimizin aksamasını istemeyen ve bunun için ellerinden gelen çabayı gösteren, Van Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve bize kucak açan tüm illerin yetkililerine teşekkür ederim." dedi.
 
Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır; Van Merkez ve Erciş`de okuyan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinden 2053`ünün başka illere gönderildiklerini belirterek, "Çocuklarımızın okudukları Milli Eğitim Müdürlüklerimizin ve okullarımızın özverili ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine ve güvenleri nedeniyle velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizden tek beklentimiz gittikleri yerlerde bu özverileri boşa çıkarmamaları ve sınavlardan başarılı olarak yüzümüzü güldürmeleridir" diye konuştu.
 
Van İl milli Eğitim Müdürlüğü yanında bulunan Münci İnci Bilişim Lisesi bahçesinde otobüslere binen öğrencileri ailelerinin yanı sıra öğrencileri Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Şube Müdürü Muhlis Ceylani ve veliler uğurladı.
 
Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir