• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
"İslam Kardeşliği" futbol turnuvası yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani ilçesinde İslam Kardeşliği Futbol Turnuvası Final maçı yapıldı. Karşılaşmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hani İrşad-Der Genel Başkanı Muzaffer Karavil, yapılan etkinliğin İslam kardeşliğini pekiştirmek için yapıldığını söyledi.

Karavil, "Müslüman bir gencin hedefi ve gayesi; nefsini, toplumu ve insanları değil, Allah`ın razı etmektir. Ölen sadece yaşlı değildir. Ölen sadece pir-i fani olanlar değildir. Gidin kabristana bakın. En fazla ölenler gençlerdir. Mezar taşlarına bakın, ölenlerin çoğu gençlerdir. Ölümden kaçamıyorsak, ölümü sevmeye bakacağız. Ölüm seni Allah`a ve ebedi cennete kavuşturuyor." dedi.

“Gençlere gençlerin penceresinden bakmalıyız”

Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam ise gençlerin İslam`daki öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek neslin muhafazası ve Kur`an-ı Kerim`in neslinden oluşan bir toplumun yeşermesi için bu tür çalışmaların gerekli olduğunu belirtti.

Çam konuşmasında, “İslam Kardeşliği futbol turnuvasını dernek olarak düzenledik. Hz. Ali`nin dediği gibi 'gençlere gençlerin penceresinden bakmalıyız.' Bu turnuva ile helal dairesinde bir araya gelmek, kardeş olmak ve yaşamak istiyoruz. Bu gaye ile İslam Kardeşliği çerçevesinde bu etkinliği düzenledik. Katılanlara teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İslam çerçevesinde yaşayalım”

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran da gençlerin İslam`da büyük bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, İslam`ın gençlere büyük önem verdiğini dile getirdi.

Buran konuşmasında, “Gençler, internetin zararlarından sakının. Televizyonun zararlarından sakının. Sosyal medyaya kendinizi kaptırmayın. Allah korusun, basit sandığımız hatalar, büyük günahlara yol açabilir. Sokaklarımızda, okullarımızda ve evlerimizde yine İslam çerçevesinde yaşayalım. İslam çerçevesinde oturup İslam çerçevesinde kalkalım. Allah`a inanalım.”

Maç sonunda 1`inci takım olan Çiçek Spor`a kupa ve çeyrek altın ödülü verilirken 2`nci takım olan Gürbüz Meydan Spor`a madalya takdim edildi.

3`üncü takım olan Mustazaflar Spor`a Dua Yayıncılıktan kitap seti hediye edilirken, 4`üncü takım, İhvan Spor`a da Dua Yayıncılıktan kitap seti ödülleri verildi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir