• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SSPE hastasını jeneratöre mahkûm ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Vakıfkent Mahallesi'nde ikamet eden Yıldız ailesinin 20 yaşındaki SSPE hastası oğlu Sezer, 9 yıldır yatalak bir halde.

Günde en az bir buçuk saat buhar makinesine bağlanan genç, Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından elektriklerinin kesilmesi sonucu jeneratöre mahkûm oldu.

Konuyla ilgili konuşan Nazmi Yıldız, elektrik faturalarının tutarsız gelmesi nedeniyle kuruma dilekçe verdiğini söyledi.

Dilekçenin sonucu gelmediği için borcunu ödemediğini belirten Yıldız, "Aralık ayında 847 lira elektrik faturam geldi. Dilekçe veriyorum, diğer ay düzeltiyorlar, 97 liraya düşüyor. Bu yılın ilk ayında yine 636 lira fatura geldi. Valilik ve ilgili yerlere başvurdum. 'Elektrik müessesi özel bir kuruluş, müdahale edemeyiz.' dediler. Benim oğlum günde en az bir buçuk saat buhar makinasına bağlı kalmak zorunda. Buhar makinası da malum, elektrikle çalışıyor. Uyarı olarak hasta raporunu elektrik panosuna asmama rağmen işlem yapıldı. Elektriğim kesilince komşularım sağ olsun bana eski bir jeneratör verdiler. Ben de jeneratörü çalıştırıp çocuğumun tedavisini bu şekilde yapmaya çalışıyorum." dedi.

Dicle EDAŞ personellerinin tutarsız fatura kestiklerini savunan Yıldız, yetkililerin aradaki fiyat uçukluğunu sorgulayıp, denetlemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir