• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Suriye`ye Tepki Çığ Gibi Büyüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Suriye güvenlik güçleri tarafından yapılan katliamlara tepki gösteren Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu basın açıklaması yaptı .
 
Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Veysi Yumlu tarafından yapılan açıklamada, Tunus`ta başlayan ve bir çok islam ülkesini etkileyen direnişlerin 11 aydan bu yana Suriye`de devam ettiği hatırlatılarak "Mazlum halkların bu hak arama mücadeleleri, yıllardır yönetimlerde bulunan diktatörler tarafından çoğu zaman kanla bastırılmaya çalışılmıştır. En son Suriye, Humus`ta yönetime bağlı güçler tarafından yapılan katliam sonucu, yüzlerce masum Müslüman kardeşimizin öldürüldüğü ve yine yüzlercesinin de yaralandığına dair haberlerin duyulması hepimizi derinden etkilemiş ve yaralamıştır. Ağır silahların kullanılması, hem de Müslümanların af ve mağfiret dilemek için camileri doldurduğu Mevlid Kandili`nde, bu katliamların yapılmış olması, insanlık ile ilişkisi olmayanların yapabileceği bir eylemdir." denildi.
 
"İçinde bulunduğumuz günlerin, Hafız Esad`ın Şubat 1982`de Hama`da yine tanklarla, toplarla 30 bin Müslüman`ı katletmesinin yıldönümü olması, bir kere daha tarihin acı bir şekilde tekerrür ettiğini göstermiştir." diyen Yumlu, "Babası Hafız Esad`ın yaptıklarına rağmen, işbaşına geldiğinde, kendisinden hak ve özgürlükler noktasında adımlar atması beklenen Beşar Esad`ın, bu taleplere kulak tıkayarak ve Müslüman halka hayat hakkı tanımayarak olayların bu boyuta taşınmasında önemli bir etken olmuştur." İfadelerini kullandı.
 
Yaşanan Olaylar Bizi Derinden Sarsmıştır
Yaşanan olayların kendilerini derinden sarstığını dile getiren Yumlu açıklamasının devamında ; "On bir aydır Baas rejiminin zulmü altında her türlü zulme ve haksızlığa maruz kalan Suriye`deki Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları, özellikle Mevlit Kandilinde, ki, o gün âlemlere rahmet olarak yeryüzüne teşrif eden Peygamber(s.a.v)`in kutlu doğumu münasebetiyle insanların sevinç içerisinde olduğu bir günde, büyük bir zulme ve katliama maruz kalmaları tüm İslam âlemini derinden sarstığı gibi biz Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu`nu da derinden sarsmıştır."ifadelerini kullandı.
 
Katliamları Kınıyoruz

Yumlu; "Yapılan bu katliamları Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak nefretle kınıyor, yaşanan katliamların bir an önce son bulmasını Yüce Allah`tan diliyoruz. Müslüman Suriye halkına da mücadele azmi ve sabırlar ihsan etmesini Allah`tan diliyoruz." İfadeleriyle açıklamalarına son verdi.
(Yunus Yüksel- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir