• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de bacağı kırılan yaşlı kadını kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Solhan İlçesi Yenidal köyüne bağlı Durmuşlu mezrasında  kayıp düşerek bacağı kırılan 85 yaşındaki Cemile Kaçar, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saatler süren kurtarma operasyonuyla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan köy ve mezralarda mahsur kalan hastalar, paletli ambulanslarla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Sağlık ve  UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye ulaştırılıyor.

Bingöl’ün Solhan İlçesi Yenidal köyüne bağlı Durmuşlu mezrasında ikamet eden 85 yaşındaki Cemile Kaçar adlı yaşlı kadın, evinde dengesini kaybedip yere düşerek bacağını kırdı. Mezra yolunun kapalı olması nedeniyle yaşlı kadın hastaneye kaldırılamayınca, 112 Acil’e haber verildi. Mezra yolunun açılması için harekete geçen İl özel idaresine bağlı bir iş makinesi yolun bir kısmını açtıktan sonra arıza yaptı.

Mezra yolunun açılamaması üzerine paletli ambulans ile yola çıkan 112 Acil sağlık ve UMKE Bingöl birimi, yoğun kar nedeniyle kapanan yolda güçlükle ilerleyerek Durmuşlu mezrasına ulaştı.

Zorlu bir çalışmanın ardından il merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan mezradaki hastaya ulaşan UMKE ekibi, yaşlı kadını saatler süren bir kurtarma operasyonun ardından karayolunda bekleyen 112 Acil  sağlık ekiplerine ulaştırarak teslim etti.  Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaşlı kadın tedavi altına alındı.

“Karla mücadele ediyoruz, yer yer 2,3 metre karla karşılaşıyoruz”

İl sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve UMKE ekibi kurtarma sorumlusu Zülküf Bağbars, il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımı olmayan köy ve mezralarda mahsur kalan hastaların imdadına gece-gündüz demeden yetişip hastaneye ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bağbars, “İl sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi olarak, kar nedeniyle ulaşılmayan yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bingöl, son yirmi yıllın en büyük kar afetini yaşıyor. Bugün kurtarma ekibi olarak Solhan bölgesindeyiz. Yenidal köyüne bağlı üç mezrada bulunan hastaları kurtarmaya çalışıyoruz. Şu an itibarıyla düşerek bacağını kıran 85 yaşındaki Cemile Kaçar adlı yaşlı kadını mezradan alarak yolda bekleyen sağlık ekiplerine teslim ettik. İnşallah tüm bu hastaları alıp sağ salim hastaneye ulaştırırız. Yoğun karla mücadele ediyoruz, yer yer 2,3 metre karla karşılaşıyoruz.  Paletli ambulansla hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Tipi nedeniyle ekiplerimizle çoğu zaman zor anlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bazen bir kilometrelik yolu 2 saatte ancak gidebiliyoruz, çünkü çok kar ve tipi var. Çoğu zaman hastaya ulaşmak için paletli ambulansın gidemediği yere yürümek zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

 UMKE ekibi çalışanları kar üzerinde ibadetlerini yerine getiriyor

Öte yandan hasta kurtarma operasyonlarına katılan UMKE ve sağlık ekibinde bulunan personelin, vakit namazlarını kaçırmamak için, yeri geldiğinde kar üzerinde ibadetlerini yaptığı görüldü. (Nihat Kanat-İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir