• DOLAR 35.471
  • EURO 36.534
  • ALTIN 3068.48
  • ...
"Âlimler ümmeti parçalanmışlıktan çatışmalardan kurtarabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul`da gerçekleştirilen Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Görmez, "Âlimler, üzerine düşen sorumluluğu üstlenip, ümmeti, parçalanmışlıktan, kaybolmuşluktan ve çatışmalardan kurtarabilir." dedi.

Toplantının amacına ulaşması temennisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bu toplantının Balfour Deklarasyonu'ndan 100 yıl sonra ona karşılık bir 'İstanbul Deklarasyonu' niteliğinde olmasını, heyetinizin de yurt içinde ve yurt dışında Filistin davasının zafere ulaşmasına vesile olacak bir kurum olmasını dilerim." dedi.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın öneminden bahseden Görmez, Aksa'nın konumunun Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye göç etmeden, şehir İslam topraklarına girmeden, hatta Haçlılar ve Siyonistler tarafından işgal edilmeden önce Kur'an-ı Kerim ve nübüvvet ile onaylandığını ve bölgenin daima İslam toprağı olarak kalacağını belirtti.

“Filistin'in maruz kaldığı yıkım ölüm ve saldırılar Bağdat'ın Moğollar elindeki halini de geçti”

Görmez, "2 yıl önce Kudüs'e ve Filistin'e yaptığım ziyaret sırasında Filistin halkının, Aksa'yı koruma görevini nasıl bir cesaret, onur, izzet ve sorumlulukla sürdürdüğüne tanık oldum. Filistin'in maruz kaldığı acı, kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Filistin'in maruz kaldığı yıkım, ölüm ve saldırılar, Bağdat'ın Moğollar elindeki halini de geçti. Ve bu durum hâlâ sürüyor. Yahudi yerleşim birimleri hâlâ etrafını sarıyor." ifadelerini kullandı.

“Âlimlerin görevi yönetene de yönetilene de doğruyu tavsiye etmektir”

İstanbul'daki âlimlerin, Filistinli âlimlerin kardeşi olduğunu belirten Görmez, aralarındaki ilişkinin olağandışı bir durum olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ancak bugün durum biraz farklı. Çünkü İstanbul'daki âlimler, ümmetin gerek zulümden kaçan gerekse güvenlik maksadıyla buraya göç eden dünya çapındaki bütün âlimlerini karşılıyor. Ümmete destek için çabaları birleştirmeye ve davaların anası Filistin davasına destek vermeye çalışıyorlar. Âlimler, üzerine düşen sorumluluğu üstlenip, ümmeti, parçalanmışlıktan, kaybolmuşluktan ve çatışmalardan kurtarabilir. Âlimlerin görevi, yönetene de yönetilene de doğruyu tavsiye etmektir."

Görmez, yaptığı konuşmada son olarak şu ifadeleri kullandı: "Filistin'in hakkı, Müslümanlar ve tüm dünya için nettir. Ümmet, Filistinli âlimlerin bu haklara en çok sahip çıkan kişiler olmasını bekliyor. Hiçbir haktan taviz verilemez." (Fırat Arslan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir