• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Akçakale Kaymakamı ilçe devlet hastanesini denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, Hastaneye gerçekleştirdiği ziyarette Acil Servis, Poliklinikler, Röntgen, Laboratuvar, Kan Alma Merkezi, Ameliyathane, Diyaliz Bölümü ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi bölümlerini tek tek gezerek Hastane Başhekimi Yılmaz Gerger'den bilgi aldı.

Yosunkaya, ayrıca hastanede yatarak tedavi gören hastalarla görüşüp sohbet etti. Hastane hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sorup geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaptığı incelemeler hakkında açıklamada bulunan Yosunkaya, "İlçe merkezimiz de bulunan 100 yataklı devlet hastanemizi ziyaret ederek bütün bölümlerimizi denetleyip, inceledik. Malumunuz ilçe nüfusumuz 100 bin. Bir o kadar da Suriyeli misafirlerimiz bulunmaktadır. Şu an itibariyle ilçe nüfusumuz 200 bin, yani iki ilçe konumunda olmakla birlikte nüfus olarak bazı illerimizi de geride bırakmış durumdayız." dedi.

Yosunkaya, "Devlet hastanemizde yoğunluğu gördük. Polikliniklerimizi ve diğer bölümlerimizde denetim ve incelemelerde bulunduk. İlçe halkımızın daha rahat ve huzurlu bir şekilde tedavi olmaları için yoğun çaba harcamaktayız. Yaptığımız incelemelerde halen faaliyete girmeyen bölümler olduğunu gözlemledik. Mesela diyaliz bölümü ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi bölümlerimiz gibi en kısa süre zarfı içerisinde bu bölümlerimizi aktif etmek için girişimlerimizi başlatıp, değerli Akçakale`li hemşerilerimin hizmetine sunmak istediğimi ifade etmek istiyorum." Şeklinde konuştu.

Çalışmalarından ötürü Hastane Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger ve ekibine teşekkürler de eden Kaymakam Yosunkaya, son olarak, "Çoğu vatandaşlarımızın Şanlıurfa iline gidip diyalize girmek için yol ücreti veya araç imkanları bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın Şanlıurfa iline değil de kendi ilçesinde tedavi olması için gerekli çalışma ve girişimler yapılacaktır." diye belirtti. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir