• DOLAR 35.469
  • EURO 36.295
  • ALTIN 3061.38
  • ...
Hayvan pazarının sorunları esnafı canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıldığı günden bu yana bir türlü eksikleri giderilmeyen hayvan pazarının bulunduğu bölgede altyapısı tam olmadığı için kanalizasyon atıkları pazarın çevresine akıyor.

Elektrik altyapısının da olmadığı pazarda esnaf, elektrik ihtiyacını kendi imkânlarıyla karşılamaya çalışıyor.

Sürekli yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istedi.

Hayvan pazarı civarında veterinerlik yapan Veysel Doğan, elektrik kesintileri nedeniyle bozulan birçok aşıyı çöpe attığını söyledi.

Pazar civarına yerleşim imkânı verildiği halde kimsenin elektrik aboneliği yapamadığını ifade eden Doğan, "Hem belediyeye hem de DEDAŞ'a gerekli müracaatlar yapılmış ama halk bu konuda bir çözüm bulamamış. Bu elektrik sorunu herkesi olumsuz etkiliyor ama en çok yaz aylarında bizi etkiliyor. Çünkü aşılar bozuluyor. Bu yüzden biyolojik ürün ya da aşı bulunduramıyorum. Bu sorunların bir an önce giderilmesini istiyoruz." dedi.

Altyapı yetersizliği nedeniyle bölgede aşırı sinek ve haşere ürediğini belirten Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların sebebini altyapının yetersizliğine bağlıyorum. Belediye buraları atıl bırakmış durumda. Fakat buralara belli oranda yerleşimler de olmuş ama maalesef altyapısı yetersiz."

"Hiçbir cihazımız çalışmıyor"

Hayvan pazarının yakınında ikamet eden Şemsettin Kırgın, en büyük sorunlarının elektrik olduğunu vurgulayarak, "DEDAŞ müdürü Murat Bey ile konuştum. Bana, 'Eyyübiye Belediyesi oranın tapusunu daha bize vermedi.' dedi. Belediye bu tapuyu niye vermemiş? Orasını bilemiyorum ama bundan dolayı DEDAŞ bize elektrik vermiyor. Fakat buna rağmen ilgilenen de olmuyor. Evimin altında veteriner var. Aşı ilacı satamıyor. Elektrik o kadar düşük ki hiçbir cihazımız çalışmıyor. Belediyeye gidiyoruz 'DEDAŞ'a git.', DEDAŞ'a gidiyoruz 'Belediyeye git.' diyorlar. Biz de anlamadık." ifadelerini kullandı.

"Arsalara konulan şerhten dolayı satışlar olmuyor"

Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde verilen arsalara şerh konulmasının da kendilerini mağdur ettiğini belirten Kırgın, "Bu arsaları alan esnafımızın kimisi hakkın rahmetine kavuşmuş kimisi esnaflığı bırakmış. Yani kimse illaki burada 5 yıl boyunca esnaf olacak diye bir şey yok. Kimisi köyden geliyor bu işe yeni başlıyor. Sonuçta bu insanlara ahır gerekiyor. Ama şerhten dolayı satışlar olmuyor." şeklinde konuştu.

İmar alanlarında sokak açılmadığı için araçların, inşaatın devam ettiği bölgeye ulaşamadığına değinen Kırgın, kanalizasyon sisteminin yetersiz olmasının da çok büyük sorun oluşturduğunu söyledi.

"200 haneli yerde ne okul ne de sağlık ocağı var"

Yaklaşık 200 hanelik bölgede okul olmamasının çocukların eğitimini olumsuz etkilediğini anlatan Kırgın, şunları söyledi: "Burası yaklaşık 200 hane olmuş. Çocukları ben kendi arabamla günde iki sefer merkezdeki okula götürüp getiriyorum. Bundan dolayı şu an iş yapamıyorum. Tek işim çocukları okula götürmek olmuş. Yine sağlık ocağı sorunumuz var. Ben diğer illerdeki hayvan pazarlarına da gittim. Oraların pazarının sokakları asfalt, caddeleri pırıl pırıl idi. Ama bizimki maalesef pislik içinde."

"Küpe sorunu çözülmediği için hayvanlar kaçak yollarla gönderiliyor"

Şanlıurfa'da hayvancılık sektörünün yaşadığı en büyük sıkıntının küpe sorunu olduğunu belirten hayvan pazarı esnafından Recep Baştaş, konu hakkında yetkililere başvurmalarına rağmen sorunun giderilmediğini savundu.

Bu nedenle şehirde binlerce hayvanın kaçak yollarla başka illere, jandarmaya yakalanan çok sayıda hayvanın ise kesime gönderildiğini ifade eden Baştaş, "Geçenlerde altyapı için Büyükşehir'e başvurdum. ŞUSKİ bizden 2 bin TL fiş parası istedi ki kanalizasyon çeksin. Burada güvenlik ve kanalizasyon yok. Burada esnaflarla hayvanları baş başa bırakmışlar. Geçenlerde buranın sorunlarının çözülmesi için görüştük ama hala çözüm yok." şeklinde konuştu.

Pazara yakın inşa ettiği evde kanalizasyon sistemini tamamlayamadığını söyleyen başka bir vatandaş ise belediyenin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. (Osman Gülebak-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir