• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK`lılar İntihar Etti İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bugün sabah saatlerinde bir istihbaratı değerlendiren askeri birimler Bingöl`e 20 km uzaklıkta bulunan Ilıcalar Beldesi`nin Kös köyüne bağlı Terik mezrasına baskın düzenledi. Aslerler ile çatışmaya giren PKK`lılardan 9`u hayatını kaybederken 3`ü de sağ olarak yakalandı.
 
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Valiliği, şu ifadelere yer verdi: "09.02.2012 günü saat 04.00 sıralarında alınan bir istihbari bilgiyi değerlendiren güvenlik güçleri tarafından İlimiz Merkez Ilıcalar Beldesinde bir eve yapılan operasyon sonucunda, 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.
PKK`lılar İntihar mı Etti?
Köyde yaşanan çatışmayla ilgili olarak İLKHA`ya konuşan köylüler, samanlıkta gizlenen PKK`lıların etrafının askerler tarafından sarıldıktan sonra, askerlerin "teslim ol" çağrısı üzerine PKK`lıların yanlarında bulunan patlayıcılarla kendilerini havaya uçurduklarını iddia etti.
 
Operasyon sonucunda öldürülen PKK`lılarla birlikte 9 adet kaleşnikof silah, 5 adet el bombası, 1 roketatar, 2 adet M16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir adet küçük, bir adet büyük telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.
 
Öte yandan sağ olarak ele geçirilen 3 PKK`lıdan 2`sinin çatışmada yaralandığı ve Bingöl Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındığı, yaralı PKK`lıların bulunduğu Acil Servis önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü
 
Nihat kanat- İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir