• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın genel merkez binasında Başbakan Binali Yıldırım`ın 4 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır'da Yatırım Hamlesi Destek Programı kapsamında açıkladığı ‘Cazibe Merkezleri Programı` hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Toplam 62 milyar TL`lik yatırımları hedefleyen 'Cazibe Merkezleri Programı`nın ilk başvuruların 24 Ocak`ta başladığını hatırlatan Genel Sekreter Altındağ, son başvuru tarihinin 27 Şubat olduğunu açıkladı. Bu program çok büyük fırsatlar sunduğuna işaret eden Altındağ, yatırımcıların başvurularını son günü bırakmamalarını istedi.

DİKA olarak hizmet verdikleri Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt`in dışında Türkiye`nin farklı illerinde yatırımcı ile bir araya gelerek Cazibe Merkezleri Programı`nı anlattıklarını belirten Altındağ, binin üzerinde yatırımcı ile bir araya geldiklerini söyledi.

Altındağ, “Tabi bu bir gerçek İstanbul`da ve Ankara`da bulunan yatırımcıların tamamına yakın bu program ne olduğunu bilmiyordu. Bu noktada en büyük görev ajansın oldu. Bu program, 62 milyarlık üretime dayalı bir projedir. İnsanların çalışabileceği, üretimin olabileceği, göçün engelleneceğini bir mantık ile hazırlanmış. Tabi işsizlik de ortadan kalkacak. Bu 23 ilin içinde bulunduğu bölgenin diğer bölgelerle tekrar yarışabilmesi için çok önemlidir. Programda 2017 yılında yapılamayanlar 2018 yılında telefi edilebilecek. Mardin, dünyanın ve Türkiye`nin en güvenli şehridir. Yatırım için hiçbir engel yok. Siirt`te de Batman`da da Şırnak`ta da hiçbir engel yok. Hizmet verdiğimiz 4 ilde şu ana kadar 200`e yakın bir yatırımcı başvurularını yaptılar. Tabi başvurular devam ediyor. 27 Şubat başvurular için son gün. Yatırımcılardan ricamız başvuruların son güne bırakmamalarıdır.” dedi.

Basın toplantısı soru-cevap şeklinde devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)