• DOLAR 34.7
  • EURO 36.873
  • ALTIN 2936.575
  • ...
E- Etüt Sistemi Hayata Geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oğlunu dershaneye gönderebilmek için cezaevine düşen annenin dramından ders çıkartan Bakanlık, üniversite sınavına girecek öğrenciler için internette etüt dönemini başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin kanayan yarası dershane sorununa el attı. Sabah`ın haberine göre 2 yıl önce Muğla Fethiye ilçesinde oğlunu dershaneye gönderebilmek için cezaevine düşen annenin dramından ders çıkartan Bakanlık, dershaneye gidemeyen öğrenciler için e-etüt sistemini geliştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversite sınavına girecek 12`nci sınıf öğrencileri için internet üzerinden e-etüt dönemi başlattı. MEB Bilgi İşlem Grup Başkanı Volkan Akçay, 24 Haziran tarihine kadar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 18.00`dan 21.00`a kadar Matematik ve Kimya derslerini canlı olarak webden vereceklerini söyledi.

Projeyi ilk olarak Samsun, Kırşehir, Karaman ve Yozgat`tan pilot olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Akçay, "E-etüt projesi iki hafta içinde İstanbul, Niğde ve Artvin`de de uygulamaya girecek. Proje ilerleyen dönemde ise tüm yurtta yaygınlaştırılacak" dedi. Akçay, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için bu projesi hayata geçirdiklerini kaydetti. Akçay, "E-Etüt sistemine girebilmek için bilgisayar ve internet imkânının yanı sıra öğretmene soru sorabilmek için kulaklıklı mikrofona, dersleri duyabilmek için de hoparlöre ihtiyaç duyulacak. Kulaklıklı mikrofona sahip olmayan öğrenciler, dersleri takip edebilecek ancak sesli soru yerine sorularını yazılı olarak yöneltecek" diye konuştu. E-etüt sisteminde şimdilik Matematik ve Kimya derslerinin verildiğini anlatan Akçay, "Yeni dönemde bu derslere Geometri ve Fizik derslerini de ekleyeceğiz. Türkiye`nin YGS ve LYS`de bu derslerdeki ortalaması düşük. Ortalamanın artırılması için de bu projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

Akçay, öğrencilerin "e-Etüt" odasında canlı olarak ders anlatan öğretmeninin izin verdiği ölçüde, sohbet kutusuna sormak istediği soruları yazacağını ifade eden Akçay, ya da öğrencinin "Söz hakkı iste" düğmesine tıklayıp öğretmenin izin vermesiyle sorusunu kulaklıklı mikrofon aracılığıyla sorabileceğini söyledi. Derslerde, üniversite sınavında çıkacak konular anlatılacak ve sorular ve testler çözülecek. Projenin I-phone ve tablet bilgisayarlara da uyumlu hale getirildiğini dile getiren Başkan Akçay, bu sayede F@TİH projesiyle tablet bilgisayara kavuşan öğrencilerin bu projeden daha kolay yararlanabileceklerini kaydetti. E-Etüt sisteminden yararlanmak isteyen öğrenciler il milli eğitim müdürlüklerinin web sitesinden e-etüt linkinden ulaşabilecekler.

Soner`in intiharı ders

Muğla`da 2 yıl önce Soner Sipahi isimli 18 yaşındaki gencin intiharının ardından dershane dramı ortaya çıkmıştı. Üniversite sınavına hazırlanmak için dershaneye kaydolan Soner Sipahi`nin annesi Emine Sipahi, imzaladığı senetleri ödeyemeyince cezaevine düştü. Annesinin, dershane borcu yüzünden cezaevine düşmesine dayanamayan Soner, intihar ederek hayatına son vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir