• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Kur`an Hizmeti Memnuniyet Verici Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.
 
Hizmet alanlarının camiler ve Kur`an Kursları olduğunu belirten Müftü Çağlar, "Zaman zaman camilerin dışında da hizmetlerimiz oluyor. Çeşitli vesilelerle seminerler, konferanslar, kurumlarda ve salonlarda hizmetlerimiz oluyor. En önemli hizmet alanlarımızdan biri de Kur`an kurslarıdır. Hamdolsun Batman`da memnuniyet verici sayıda Kur`an kurslarımız var" şeklinde konuştu.
 
İl Müftülüğüne bağlı merkezde 42, ilçelerde 20 olmak üzere 62 adet Kur`an Kursu binası olduğunu belirten Çağlar, "Tabi ki sınıflar olarak hocalar olarak bu sayı daha fazla. Merkezde resmi kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapan Kur`an kursu öğretici sayısı da 97`dir. Bazı yerlerde öğrenci temininde zorluk çekildiği için geçici olarak kapanan Kur`an kursları var. O sayıyla beraber sayı daha da yükseliyor" dedi.
 
Tadilattan veya yer temin edilemediğinden dolayı Kur`an kursu olarak faaliyet gösterilemeyen yerlerde camilerde Kuran`ı Kerim hizmeti verildiğini dile getiren Çağlar, "Öğrenci sayısı olarak da merkezde bin 359 tane resmi kayıtlı öğrenci var. Kayıtlı olmadan kurslarımıza düzenli olmadan gelen öğrencilerle birlikte sayı 2 bini bulabiliyor. Ama şuanda ilçelerle beraber bin 701 tane öğrencimiz var" ifadelerini kullandı.
 
Yaz Kur`an kurslarında sayının çok fazla olduğunu anlatan Müftü Çağlar, "Yaz Kur`an kurslarında, bütün camilerde, bütün Kur`an kursu binalarında, hatta ihtiyaç duyulan yerlerde bazen okulların sınıflarında da yaz Kur`an kurslarımız devam ediyor. Sayıları 9 bin civarında oluyor. Hatta zaman zaman 11 bini buluyor" dedi.
(Veysi Demir, M.Sait Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir