• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
112 Acil personelinden kan bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, sosyal medya üzerinden kan stoklarının azaldığını duyurması üzerine başlatılan kan bağışı kampanyası devam ediyor.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü`nün başlattığı kampanya çerçevesinde 112 Acil bölümünde çalışan 100 personel kan bağışında bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğünde bir araya gelen 112 Acil çalışanları, kampanyaya destek vermek amacıyla kan verdi.

Kan bağışı hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, 112 sağlık çalışanları olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Kış aylarında Kızılay'da kan bağışında azalmalar olduğunu belirten Alan, "Özellikle kış aylarında Kızılay kan bağışı miktarında azalma oluyor. Biz de Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü çalışanları ve 112 Acil çalışanları olarak bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Bugün 100 arkadaşımız Kızılay`a kan bağışında bulunacaklar. Kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır, bunu böyle değerlendirmek lazım. Sağlıklı olan her kişinin yılda en az iki defa kan vermesi tavsiye edilmektedir. Türkiye'nin yüzde 82 civarında kan desteğini sağlayan Kızılay'a bu tür bağışlarda bulunmak gerekir. Kan ihtiyacı olan vatandaşlar için ve kendi sağlığımız için kan bağışında bulunulmasını tavsiye ediyorum. Bir ünite kan yaklaşık 3 kişinin hayatını kurtarabilmektedir. Bütün vatandaşları kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Sağlık personellerinin kan bağışı hakkındaki hassasiyetlerini değerlendiren Kızılay Bölge Müdürü Serhat Kaplan ise, bundan sonra da böylesi çalışmaların devamını diledi.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu için devamlı bağış yapılması gerektiğini belirten Kaplan, “Son dönemde genel başkanımızın ‘kan stoklarımız azaldı` yönünde bir çağrısı olmuştu. Şu an kan stoklarımız yeterli düzeyde olmamakla birlikte kritik düzey atlatılmış olup, belli bir seviyenin üzerine çıkmış durumda. Fakat kan sürekli bir ihtiyaç, kan bağışlarının olması gerekiyor. Bu yüzden vatandaşlarımıza sağlık personellerine düzenli olarak kan bağışında bulunması için çağrıda bulunuyoruz. Sağlıklı erkekler 4 defa, bayanlar ise 3 defa kan bağışında bulunabilirler.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz / M. Hüseyin Temel – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir